Google en sonunda oraya da parmak attı! Dev enerji yatırımı yapacak: Anlaşma imzalandı

Google en sonunda oraya da parmak attı! Dev enerji yatırımı yapacak: Anlaşma imzalandı

Google, en sonunda o alana da parmak attı! Dev enerji yatırımı için anlaşma imzalandı! Temiz enerji noktasında Google, Hollanda ile anlaşma sağladı.

Teknoloji devi Google, Hollanda'daki veri merkezlerinden kaynaklanan çevresel etkileri azaltmak amacıyla tarihi bir açık deniz rüzgar enerjisi anlaşması imzaladı. Google, Hollanda kıyılarındaki iki yeni rüzgar santrali için enerji satın alma anlaşmaları yaparak, Avrupa'daki veri merkezleri için denizaşırı rüzgar enerjisi alımında şimdiye kadar yapılmış en büyük anlaşmaya imza attı. Bu anlaşma, Google'ın 700 megavattan fazla temiz enerji kapasitesini şebekeye ekleyeceği bir dönemi başlatıyor.

2030 YILINA KADAR 7/24 TEMİZ ENERJİ ÜRETİMİ HEDEFLİYOR

LA clean energy plan: Cut natural gas, fight climate change - Los Angeles Times

Şirket, 2030 yılına kadar tüm veri merkezi elektrik tüketimini 7/24 temiz enerji üretimiyle eşleştirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda, açık deniz rüzgar enerjisiyle birlikte elektrik şebekelerinden de faydalanacak olan Google, bu adımıyla daha fazla yenilenebilir enerji kaynağına ulaşmayı planlıyor.

Google'ın Hollanda'daki veri merkezlerinin bu yıl içinde %90'lık bir temiz enerji kullanım oranına ulaşması bekleniyor. Şirket, sadece Hollanda ile sınırlı kalmayarak İtalya, Polonya ve Belçika'daki enerji santralleriyle de benzer anlaşmalar yaparak temiz enerji portföyünü genişletiyor.

ShiftDelete'nin haberine göre Google'ın temiz enerji hedefleri, sadece elektrik kullanımını karbonsuz enerji satın alımlarıyla eşleştirmeyi amaçlıyor. Yani, veri merkezleri yalnızca yenilenebilir enerjiyle çalışmıyor; bu enerji, Hollanda'nın elektrik üretiminin yaklaşık %40'ını oluşturuyor.

Teknoloji şirketlerinin temiz enerjiye olan taahhütleri genellikle Yenilebilir Enerji Sertifikaları (REC'ler) ile ilişkilendirilir. Bu sertifikalar, teknoloji şirketlerinin temiz enerji projelerine yaptıkları finansal katkıları temsil eder ve bu şekilde yeni temiz enerji projelerinin gelişimine destek olunur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN