Google, isim değişikliğine gidiyor! Herkes o isimle biliyordu: Yeni ismini açıklandı

Google, isim değişikliğine gidiyor! Herkes o isimle biliyordu: Yeni ismini açıklandı

Google'dan büyük hamle, isim değişikliği yolda! Herkesin aşina olduğu ismi geride bırakarak yeni ismini duyurdu. O uygulamanın yeni adı bu olacak...

Google, yapay zeka alanındaki yatırımlarıyla gündemde kalmaya devam ediyor. 2023 yılında kullanıma sunduğu sohbet robotu için kullandığı Google Bard adını, Gemini olarak değiştirmeye karar veren şirket, bu adımıyla yapay zeka departmanına yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor.

GOOGLE, 'BARD' YERİNE 'GEMİNİ' İSMİNİ KULLANACAK

Google Bard Artık Ücretsiz Olarak Fotoğraf Üretebilecek! - Tamindir

Google, beklenmedik bir şekilde birçok farklı uygulama ve hizmet için artık Bard yerine Gemini ismini kullanacağını duyurdu. Bu değişimin, yapay zeka hizmetleri arasında anlam karışıklığını önlemeyi amaçladığı düşünülüyor.

Gemini markasının uzun yıllar boyunca kullanılacağı ve birçok farklı hizmet için tercih edileceği öngörülüyor. Bu değişimin, şirketin pazarlama stratejisinde genel bir değişimi temsil ettiği ve büyük yeniliklerin habercisi olduğu düşünülüyor.

Google Bard'a eklenecek yeni özelliklerle ilgili bilgiler de ortaya çıkmış durumda. Gemini kelimesi astrolojide kullanılan bir terim olup, Türkçe'de ikizler burcunu ifade ediyor. Google'ın bu ismi neden tercih ettiği ise ilerleyen zamanlarda açıklığa kavuşacak.

Google'ın hizmetlerinde sıkça isim değişikliği yaptığı biliniyor. Bu durum, Gemini markasının da bir süre sonra rafa kalkabileceğini işaret ediyor. İddialara göre, Google'ın 2024 yılını "Gemini Çağı" olarak ilan edeceği konuşuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN