Google yeni teknolojisini duyurdu! İnternette gezinmek daha hızlı olacak: Jpegli nedir?

Google yeni teknolojisini duyurdu! İnternette gezinmek daha hızlı olacak: Jpegli nedir?

Google, internette gezinmeyi hızlandırmayı amaçlayan yeni teknolojisini tanıttı: Jpegli! Peki nedir bu Jpegli? İşte ayrıntılar...

Google, internet deneyimini hızlandırmayı vaat ettiği Jpegli teknolojisini resmen tanıttı. Bu yeni teknoloji sayesinde, JPEG görselleri %35 daha fazla sıkıştırılarak daha hızlı bir internet gezintisi sağlanacak. Bu gelişme, yükleme sürelerinin belirgin bir şekilde azaltılmasını öngörüyor.

JPEG formatının internet gezinme hızını yavaşlattığına dair yapılan eleştirileri dikkate alan Google, Jpegli teknolojisiyle bu tartışmalara son vermek istiyor. Bu hamle, internetin hızını artırarak kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi amaçlıyor.

JPEGLI TAM OLARAK NEDİR?

jpegli.webp

Jpegli, standart JPEG kodlayıcılara göre depolama ve bant genişliği bakımından büyük bir tasarruf sağlıyor. Ayrıca daha spesifik hesaplamalar yaparak, görsel sıkıştırma sürecinde netlik kaybını önleyerek daha doğal bir görünüm elde edilmesini sağlıyor.

Google, Jpegli'nin geliştirilme sürecinde JPEG XL formatını da kullanarak, daha hızlı bir internet deneyimi sunmayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN