Google'ın yeni güvenlik uygulaması geliyor! Artık tek bir tuşla kendinizi internetten silebileceksiniz

Google'ın yeni güvenlik uygulaması geliyor! Artık tek bir tuşla kendinizi internetten silebileceksiniz

Google, yeni gizlilik ve güvenlik araçlarını kullanıcılara duyurdu. Güncellenen arama özellikleriyle kullanıcılar, kişisel bilgileri, gizlilikleri ve internet güvenliklerinin kontrolünü daha iyi sağlayabilecek. İşte, Google'ın yeni güvenlik ayarları...

Kullanıcılarının internetteki gizlilik ve güvenliklerini daha iyi kontrol etmelerini amaçlayan Google, bu kapsamda yaptığı yenilikleri duyurdu. Google'ın yeni araçları sayesinde kullanıcılar, kişisel bilgilerini daha kolay yöneterek internette güvenli bir şekilde gezinebilecek.

Google'ın getirdiği yeni arama güncellemesi, kullanıcı gizliliğini korumak ve kişisel verileri kontrol altına almak için oldukça etkili bir çözüm olarak görünüyor. Bu yenilik sonrası internetten kişisel bilgilerin silinmesi kolaylaşırken ayrıca kullanıcılar bilgilerini de daha güvenli saklayabilecek.

KİŞİYE ÖZEL GÜVENLİK BİLDİRİMİ DEVREYE GİRİYOR

Google, kullanıcıların kişisel bilgilerinin arama motorlarında bulunması ve kaldırılmasını basitleştirmek için kişiye özel güvenlik bildirimi göndereceğini de açıkladı. Söz konusu yenilik ile, kullanıcıların iletişim bilgileri gibi kişisel bilgilerini çıkaran web siteleri tespit edilerek, kullanıcılara anlık bildirim gönderilecek.

Kullanıcılar bu özellikle; telefon numarası, adres ve e-posta gibi özel bilgilerinin arama motorlarından çıkarılması talebinde bulunabilecek. Söz konusu yenilik şuan sadece Amerika'da İngilizce dil desteği ile kullanılıyor. Fakat platform, kısa süre içinde birçok ülkeye dil desteğiyle yeni hizmetini sunmayı hedefliyor.

yeni-proje-8.jpg

GÜVENLİ ARAMA BULANIKLAŞTIRMA GELİYOR

Ayrıca Google, yetişkinlere yönelik şiddet içerikli görselleri bulanıklaştıran "Güvenli Arama Bulanıklaştırma" özelliğini de devreye sokuyor. Bu özellik de tüm dünyada kullanıma açılarak, uygunsuz görüntüleri otomatikmen bulanıklaştırarak kullanıcıları koruma altına alacak.

Ebeveynler ya da okul ağı yöneticisi, güvenli arama kilidini açmadıkça bu ayarlarda düzenleme yapılabilecek ve kapatılabilecek. Bunun yanı sıra Google ailesi bağlantısı ya da Google ebeveyn denetimleriyle ebeveyn kontrollerine hızlı ulaşım da sağlanacak. Böylelikle, kullanıcıların internet deneyimi daha güvenli ve uygun bir hale gelecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN