Güneş sisteminde 8 gezegen bulunuyor! Ancak son bilgiler dokuzuncu gezegene işaret ediyor: Ortaya çıkmış olabilir

Güneş sisteminde 8 gezegen bulunuyor! Ancak son bilgiler dokuzuncu gezegene işaret ediyor: Ortaya çıkmış olabilir

Güneş sisteminde Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün olmak üzere 8 gezegen bulunuyor! Ancak son bilgilere göre dokuzuncu gezegen ortaya çıkmış olabilir...

Son sızıntılar, güneş sisteminde dokuzuncu bir gezegenin varlığı iddialarını güçlendiriyor. Bazı bilim adamları, uzay boşluğunda tanımlanamayan bir cisim keşfettiklerini belirtiyor ve bu cismin yeni bir gezegen olabileceği ihtimalini değerlendiriyor.

DOKUZUNCU GEZEGEN GERÇEKTEN VAR MI?

Ünlü uzay araştırmacısı Konstantin Bogytin, Neptün'ün ötesinde bulunan gizemli cismin, Güneş sisteminde önemli bir role sahip olabileceğini düşünüyor. Ancak, şu ana kadar somut bir kanıt bulunamadı ve araştırmalar devam ediyor. Bogytin, çalışmalarının hızla devam etmesi durumunda başarılı olacaklarına inanıyor.

The evidence for an undiscovered ninth planet in our solar system | GBH

Bu iddiaların detaylı bir şekilde ele alınacağı geniş çaplı bir toplantı planlanıyor. Ayrıca, Şili'deki Vera C Rubin Gözlemevi'nin de faaliyete geçmesiyle, dokuzuncu gezegen iddialarının daha detaylı bir şekilde araştırılması bekleniyor. Gözlemevinin 2025'in başlarında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Dokuzuncu gezegen iddialarını Çin ve Amerika Birleşik Devletleri gibi güçlü uzay araştırması yapan ülkelerin yakından takip ettiği biliniyor. Bu gelişmelerle birlikte, güneş sistemindeki gizemli bir gezegenin varlığına dair bilimsel topluluğun ilgisi artıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN