İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı uzayda

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da üyesi olduğu Ax-3 misyonunun NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden Türkiye saatiyle 00.49'da fırlatılması başarıyla tamamlandı. Uzay yolculuğu başlayan Gezeravcı, ilk Türk astronot unvanını aldı. Öte yandan, Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözleri "Yüce Atamızın sözüyle bu ana başlamak istiyorum. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ümüzün sözüyle. İstikbal göklerdedir." oldu

Türkiye'nin insanlı ilk uzay yolculuğu gerçekleşti. Alper Gezeravcı'yı taşıyan Dragon kapsülü bu gece 00.49'da uzaya fırlatıldı. Cumhuriyet tarihinin ilk insanlı uzay görevi için fırlatma ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nde gerçekleşti. Uzay yolculuğu başlayan Gezeravcı, ilk Türk astronot unvanını aldı. Ayrıca, ilk Türk astronot Gezeravcı'nın uzaydaki ilk sözleri "Yüce Atamızın sözüyle bu ana başlamak istiyorum. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ümüzün sözüyle. İstikbal göklerdedir." oldu. Tarihi ana tanıklık etmek için aşağıdaki linkten canlı yayını izleyebilirsiniz.

İşte Gezeravcı'nın ilk sözleri:

8519493.jpg

8519415.jpg

8519450.jpg

8519492.jpg

8519591.jpg

UZAYA FIRLATMA ANI KAMERADA

Gezeravcı'yı taşıyan Dragon kapsülünün fırlatılma anı kameralara böyle yansıdı.

Gezeravcı'nın fırlatma öncesinde aileleriyle vedalaşarak kendilerini Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) taşıyacak SpaceX'e ait uzay aracına hareket etti.

8518764.jpg

8518763.jpg

İçinde Türkiye'nin ilk astronotu olacak Gezeravcı'nın da yer aldığı Ax-3 misyonunun üyeleri, önce aileleriyle uzaktan selamlaştı, Gezeravcı da yumruklarını havaya kaldırarak iki eliyle ailesine selam verdi.

8519051.jpg

SON HAZIRLIKLAR YAPILIYOR

Gezeravcı'nın "Nasılsınız?" sorusuna ailesi iyi olduklarını söyleyerek karşılık verdi. Buna mukabil Gezeravcı, "Sizi yukarıdan arayacağım" sözleriyle karşılık verdi ve her şeyin yolunda olduğunu ifade etti.

8518769.jpg

Daha sonra astronotlar, ailelerini arkalarına alarak günün anısına bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

8518777.jpg

Ax-3 mürettebatının kısa süre sonra kendilerini ISS'ye taşıyacak SpaceX'e ait Dragon uzay aracına binmeleri ve son hazırlıklarını yapmaları bekleniyor. SpaceX Dragon uzay aracı, ISS'ye SpaceX Falcon 9 roketi ile fırlatılacak.

8518774.jpg

Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı'nın da aralarında olduğu Ax-3 ekibinin fırlatma sahasına Tesla araçlarla geliş anı görüntülendi.

KAPSÜLDEN İLK GÖRÜNTÜ

SpaceX, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da üyesi olduğu Ax-3 misyonunun uçuşuna ilişkin açıklama yaptı. Kontrollerin tamamlandığı ve kapsülün kapatıldığı duyuran SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidecek olan Dragon kapsülünün içinden de ilk görüntüyü paylaştı. Gezeravcı seyahatini cam kenarında gerçekleştiriyor.

İşte o görüntü:

gejsk52wkaaltan.jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN