Instagram'dan tartışılacak karar: Akşam 10'dan sonra devreye girecek! Milyonlarca kişiyi etkileyecek

Instagram'dan tartışılacak karar: Akşam 10'dan sonra devreye girecek! Milyonlarca kişiyi etkileyecek

Dünya genelinde 2,5 milyar, Türkiye'de ise 38 milyon kullanıcısı bulunan Instagram, 'gençleri korumak' maksadıyla yeni bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. İşte detaylar...

Sosyal paylaşım sitesi Instagram, gençleri hedefleyen yeni bir özelliği duyurdu. Bu özellik 'farkındalık özelliği' olarak belirtiliyor.

Bu özellikle, belli bir yaşın altındaki bir kullanıcı Reels’te veya doğrudan mesajlarında 10 dakikadan fazla gezindiğinde, uygulamayı kapatmasını ve yatmasını önerecek.

INSTAGRAM UYARI BİLDİRİMİ SAAT KAÇTA GELECEK?

Instagram, kullanıcılara, "Ara verme zamanı gelmedi mi?" bildiriminin ardından, "Geç oluyor, Instagram'ı kapatmayı düşünmelisin" gibi bir mesaj gönderecek. Bu bildirim, akşam saat 22.00'den sonra otomatik olarak gösterilecek.

INSTAGRAM UYARI BİLDİRİMİ HANGİ HESAPLARDA GEÇERLİ OLACAK?

TV100'de yer alan habere göre, özellik, varsayılan olarak açık olacak. Genç kullanıcıların özelliği kapatmaları veya bu uyarı mesajlarını görmemeleri için bir seçenek sunulmayacak.

Instagram, özelliğin tüm gençler için mi yoksa yalnızca 18 yaşın altındakiler için mi otomatik olarak etkinleştirileceğine dair henüz bir açıklama yapmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN