iPhone sevmem diyenler bile almak için yarışacak! iPhone 16 Pro'dan müthiş özellik: Dev gibi ekranı olabilir

iPhone sevmem diyenler bile almak için yarışacak! iPhone 16 Pro'dan müthiş özellik: Dev gibi ekranı olabilir

Şimdiye kadar hiç iPhone kullanmamış olanların bile dikkatini çeken yeni iPhone, sevmem diyenlere bile aldıracak. İPhone 16 Pro dev ekranı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. İşte iPhone 16 Pro özellikleri…

2024 yılında bomba gibi giriş yapacak olan iPhone 16 modelleri yeni özellikleri ile dikkat çekiyor. Benzerlerine kıyasla büyük bir ekrana sahip olan modellerdeki özellikler de merak ediliyor. İşte iPhone 16 Pro özellikleri…

İPHONE 16 PRO ÖZELLİKLERİ

iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde sırasıyla 6.3 ve 6.9 inç boyutlarında ekran göze çarpıyor. Şimdi nerede en çok satılan telefonlar arasında yer alan iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde ise 6.1 inç ve 6.7 inç boyutundaki ekran görülmektedir. Yeni iPhone modellerinde ki ekran büyüklüğü her iki Pro modelde de geçerli olmak üzere 2023 modelleri kıyasla daha uzun ve geniş bir görünüm sunuyor. Fakat telefon kalınlıkları iPhone 15 Pro modelleriyle aynı olacak.

iphone-16.jpg

DAHA BÜYÜK PİLLER

Telefonlardaki boyut değişikliği birkaç farklı özelliği de beraberinde getiriyor. iPhone modellerindeki en büyük sorunun hızlı şarj bitmesi olarak görülürken pil ömrü için Apple daha büyük piller yerleştirme olanağı sağlıyor. Artan ekran alanı ile birlikte potansiyel ekran iyileştirme veya diğer iç donanım yükseltmeleri de telefon özellikleri arasında yer alabilecek.

iphone-16-1.jpg

Boyut değişikliklerinin yalnızca Pro modellerle sınırlı olabileceği belirtilirken standart iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerinde mevcut olan 6.1 inç ve 6.7 inç ekran boyutlarının korunması bekleniyor. 2025'te çıkacak olan iPhone 17 serisinde ise 6.27 inç ve 6.85 inç ekranların görülebileceği söylentileri dolaşıyor. iPhone modellerinde daha uzun bir 19.6:9 en boy oranına geçiş yapılabileceği de belirtiliyor. Henüz iPhone tarafından resmi bir açıklama yapmamış olmakla birlikte sızdırılmış bilgi olduğunu da belirtmek gerekiyor. iPhone 16 modellerinin Eylül ayında piyasaya çıkması bekleniyor. Bu süreç içerisinde modellerde değişiklik görülebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN