iPhone iOS 15.4 güncellemesi inanılmaz bir özellik sunuyor

iPhone iOS 15.4 güncellemesi inanılmaz bir özellik sunuyor

Milyonlarca kullanıcıya sahip Apple şirketine ait iPhone telefonlar, yeni güncelleme ile farklı özellikler sunuyor. Peki, iPhone güncellemesinde hangi yenilikler bulunuyor, Apple iOS 15.4 güncellemesi hangi cihazlarda kullanılabilecek, iPhone hangi modelleri iOS 15.4'e yükseltilebilecek? İşte, iOS 15.4 hakkında detaylar...

Apple'a ait iPhone marka telefonlar artık temassız ödeme özelliği ile banka/kredi kartı gibi kullanılabilecek. iPhone telefonların birçok modelinde kullanılabilen 'Face ID' adındaki yüz tanıma özelliği, iOS 15.4 ile maskeli dahi yüz algılama hizmeti sunuyor. Face ID kullanarak gerçekleştirilen kimlik doğrulama, göz çevresinden tanıma özelliği ile maskeli bir yüzü doğrulayabilecek.

iOS 15.4 İLE iPHONE CİHAZLARDA TEMASSIZ ÖDEME

iPhone kullanıcıları temassız ödeme özelliği için ekstra bir uygulamaya ya da donanıma ihtiyaç duymadan doğrudan telefonlarını kullanabilecek.

Apple'ın, 2020 yılında satın aldığı temassız ödemelere odaklanan Mobeewave şirketi ile kullanıcılar yalnızca tek bir dokunuşla cihazları üzerinden ödeme yapabilecek. Mobeewave'in ismi, ilk olarak Samsung ile Samsung POS adı verilen benzer bir özellik üzerinde çalıştığında duyulmuştu.

2019 yılında dünya çapında piyasaya sürülen sistem, Samsung akıllı telefonlarının doğrudan fiziksel kartlardan, dijital cüzdanlardan ve hatta akıllı saatlerden ödeme kabul etmesine olanak tanıyor.Samsung POS gibi, Apple'ın yeni özelliğinin de aynı teknolojiyi kullanması bekleniyor.

Pos cihazı gibi kullanım hizmeti, dijital cüzdanları etkinleştiren yakın alan iletişimi (NFC) yongasına sahip tüm iPhone modellerinde (iPhone 6 ve tüm daha yeni sürümler) sadece yazılım güncellemesi yoluyla kullanıma sunulacak.

iOS 15.4 İLE MASKELİ YÜZ TANIMA ÖZELLİĞİ

iPhone cihazlarda, iOS 13.5 güncellemesi ile Face ID özelliği bulunan telefonlar maske takıldığını algılayarak, yüzü doğrulamaya çalışmak yerine hızlı bir şekilde parola isteme özelliği kazanmıştı. iOS 14.5 ise, Apple Watch sahibi kişilerin maske takarken Face ID kullanmasına izin vermişti; fakat Apple Watch, telefona yeterince yakın olduğu sürece, maske takan herkes için kilidi açabiliyordu. Bu durum da güvenlik açığı oluşturuyordu. Apple Watch'ı olmayan kişiler için gelecek yenilik ile Face ID tarafından tanınan kişi, maskeli olsa dahi tanıyacak.

Bu özellik, maske takarken Face ID'yi azaltılmış güvenlik uyarısına rağmen kullanmak isteyip istemediğinizi soran bir ekrana sahip. Teknoloji sitelerinde yer alan bilgiye göre, bu özellik yalnızca iPhone 12 veya daha yeni cihazlarda kullanılabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN