İşte Tek Tıkla Tek Kuruş Para Harcamadan Telefonun İnternetini Hızlandırma Yöntemleri!

İşte Tek Tıkla Tek Kuruş Para Harcamadan Telefonun İnternetini Hızlandırma Yöntemleri!

Günümüzde her zaman internete bağlı bir akıllı telefona sahip olmak gerçekten çok önemli. Ağdan kopuk kalmak aslında ne kadar “terapötik” olursa olsun, bazı durumlarda gerçek bir sorun haline gelebilir. Aynı şey, bağlantı yavaşsa da geçerlidir. Bu aynı derecede sinir bozucu senaryoda, kendimizi genellikle hantal bir cep telefonuyla, bir web sayfası açamayan, mesaj gönderemeyen veya başka bir şey yapamayan bir halde buluyoruz.

Bu durum, farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkabilir. Örneğin, belki de ağın zayıf bir kapsama alanı olabilir. Fakat ağ alımı maksimum seviyede olmasına rağmen bağlantıda yavaşlamalar ile karşılaşılabilir. Ancak dahili faktörlere gelince, bazı ayarları doğrudan akıllı telefondan değiştirerek manuel olarak hareket edebilirsiniz. Sonraki satırlarda, bağlantıyı hızlandırmak ve faaliyetlerimizi sorunsuz bir şekilde sürdürmek için atılacak tüm adımları göreceğiz.

haberici1.jpg

İŞTE MOBİL VERİ BAĞLANTINIZ TEK KURUŞ HARCAMADAN HIZLANDIRMANIN YOLLARI

Hücresel veri bağlantısını iyileştirmek ve daha hızlı hale getirmek için çeşitli yollar deneyebilirsiniz. En basitlerinden biri, uygulamaların ve internet tarayıcılarının önbelleğini temizlemektir. Bunu yapmak için "Ayarlar"a, ardından "Uygulamalar"a gidin ve buradan istediğiniz uygulamalara tıklayın ve "önbelleği boşalt"a basın. Bu yöntem aynı zamanda cep telefonunun dahili belleğini çok hızlı bir şekilde boşaltmamızı sağlarken fotoğrafları, videoları ve önemli belgeleri korur.

Önbelleği temizledikten sonra, "arka planda" açık olan tüm uygulamaları gözden geçirebilirsiniz. Aslında, cihazlarımızın içinde, görünüşte kapalı olmalarına rağmen aktif kalan ve veri indiren uygulamalar olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bu durumda, onları "görev yöneticisi" aracılığıyla veya "Ayarlar'a geri dönerek manuel olarak kapatabiliriz. Burada, aslında çoğu cihazda, bazı uygulamaların arka planda erişimini sınırlama olasılığı vardır. Bunu yöntem uygulandığında, güncellemeler veya bildirimler gecikebilir, fakat bağlantı önemli ölçüde daha hızlı olacaktır.

haberici2.jpg

TEMEL BİR UYGULAMA

Bağlantıyı daha hızlı hale getirmenin bir başka yolu da DNS sunucularını değiştirmektir. Bunu tüm web sitelerinin adlarını ve IP adreslerini içeren devasa adres defterleri olarak hayal edebiliriz. Bu nedenle, bir web sayfasını her yüklediğimizde, yanıt almak için o sitenin DNS sunucularıyla “iletişim kurmaktan” başka bir şey yapmıyoruz.

Bu DNS sunucuları genellikle internet bağlantı sağlayıcısı tarafından sağlanır. Ancak, bazı uygulamalar yüklenerek de değiştirilebilirler, böylece cihazın internet hizmetlerine daha hızlı erişmesini sağlar. Bunu yapmak için, Google Play Store'dan "1.1.1.1." uygulamasını indirmeniz yeterlidir. Cloudflare tarafından. Kurulduktan sonra, yeni DNS'yi etkinleştirmek için turuncu düğmeye tıklamanız yeterlidir. Bunları devre dışı bırakmak için tekrar aynı butona tıklamanız ve telefon operatörümüzün DNS bilgilerine geri dönmeniz için yeterlidir. İşte zaman ve para harcamadan mobil veri bağlantınızı nasıl hızlandıracağınız basit yolları.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN