Jeff Bezos duyurdu: 100 milyon dolar değerinde bilet sattık

Jeff Bezos duyurdu: 100 milyon dolar değerinde bilet sattık

Amazon'un kurucusu Bezos, şirketi Blue Origin'in gelecek uzay uçuşları için şimdiden yaklaşık 100 milyon dolar değerinde bilet sattığını duyurdu. Bezos, Blue Origin'in uzaya bu yıl 2 yolcu uçuşu daha düzenlemeyi planladığını söyledi.

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, uzay seyahatinin ardından düzenlenen basın toplantısında, Amazon çalışanları ve müşterilerine uzay uçuşunun finansmanını sağladıkları için teşekkür etti.

Beklentilerinin yüksek olduğunu ve önemli ölçüde aşıldığını aktaran Bezos, çok zevkli bir deneyim olduğunu ifade etti.

BİLETLERİN NET FİYATINI AÇIKLAMADI

Bezos, Blue Origin'in gelecek uzay uçuşlarına talebin çok fazla olduğunu vurgulayarak, şirketin gelecek uçuşları için yaklaşık 100 milyon dolar değerinde bilet sattığını aktardı.

Biletlerin fiyatı ile ilgili bilgi vermeyen Bezos, Blue Origin'in uzaya bu yıl 2 yolcu uçuşu daha düzenlemeyi planladığını kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, şirketi Blue Origin’in geliştirdiği uzay aracı ile uzaya bir seyahat gerçekleştirmişti.

Bezos'ın şirketi Blue Origin’in geliştirdiği New Shepard uzay aracı, TSi 16.10'da ABD’nin Teksas eyaletinden fırlatılmıştı.

Bezos ve beraberindeki 3 kişiyi taşıyan uzay aracı, yaklaşık 107 kilometre yüksekliğe çıkmıştı.

Mürettebatının tamamı sivillerden oluşan ve tarihte 'pilotsuz yapılan ilk uçuş olma' özelliğini taşıyan uçuş, yaklaşık 10 dakika sürmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN