Katlanabilir telefondan sonra şimdi de yuvarlanabilir telefon! Motorola yuvarlanabilir telefonunu tanıttı

Katlanabilir telefondan sonra şimdi de yuvarlanabilir telefon! Motorola yuvarlanabilir telefonunu tanıttı

Telefon sektörüne yeni bir soluk geliyor! Katlanabilir telefonlardan sonra şimdi de Motorola, yuvarlanabilir telefonu tanıttı! Adeta şekilden şekle giriyor...

Motorola, Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2024'te esnek OLED ekran teknolojilerini içeren akıllı telefonların geleceğini gösterdi. Şirket, Adaptive Display adını verdiği yeni bir konseptle dikkatleri üzerine çekti.

Motorola'nın Adaptive Display'i, çoklu menteşeler kullanarak farklı şekillere bükülebilme özelliği sunuyor. 6,9 inçlik pOLED ekranın içe doğru katlanabilmesi veya bir yüzey üzerinde dik durabilmesi, bu konseptin öne çıkan özellikleri arasında.

Ayrıca, Adaptive Display'in manyetik bir bileklikle eşleştirildiğinde bileğin etrafını tamamen sarması da dikkat çekici bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Ancak, bu yeni teknolojinin pratik kullanımıyla ilgili bazı sorular da gündeme geliyor.

ADAPTIVE DISPLAY SORULARI DA BERABERİNDE GETİRDİ

The Motorola Adaptive Display concept smartphone can be bent

Örneğin, bileğe takılan tasarımın, akıllı saatlere kıyasla oldukça kalın ve sert olması dezavantaj olarak değerlendirilirken, aynı zamanda telefonun egzersiz sırasında tere veya suya maruz kalması durumunda dayanıklılığı konusunda da belirsizlikler bulunuyor. Ancak bazı kullanıcılar, yuvarlanabilir telefonların koşucular gibi cihazlarını taşımak için kol bandı kullanan kişilere hitap edebileceğini düşünüyor.

Motorola, Adaptive Display'i bir prototip olarak tanıttı ve henüz kesin bir ürün olarak duyurulmadı. Ancak, esnek OLED ekran teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte, bu tür yenilikçi telefon tasarımlarının gelecekte daha yaygın hale gelebileceği öngörülüyor.

Yuvarlanabilir telefonların bilim kurgu olmaktan çıkıp gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceği ise zamanla netlik kazanacak. Ancak, esnek OLED ekranların ilerlemesiyle birlikte, akıllı telefonların da değişmeye ve gelişmeye devam edeceği kesin gibi görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN