Netflix'de şifre paylaşma dönemi bitiyor! Netflix yeni özellikle artık kimse şifresini paylaşamayacak! Şifresini paylaşan ekstra ücret ödeyecek!

Netflix'de şifre paylaşma dönemi bitiyor! Netflix yeni özellikle artık kimse şifresini paylaşamayacak! Şifresini paylaşan ekstra ücret ödeyecek!

Netflix, üyelerin evlerinin dışında hesap paylaşımına izin veren bir özelliği ek bir ücret karşılığında test ettiğini duyurdu.

Netflix üyeleri tek bir abonelikle şifre paylaşarak premium abonelikte dört, standart abonelikte iki kullanıcı için profil oluşturabilir ve bu kullanıcıların tamamı aynı anda farklı adreslerden görüntüleyebiliyorlar. Yeni sisteme göre artık platformda tek üyelik ve ek ücret karşılığında oluşturulan diğer ikincil üyelikler ile sadece iki farklı yerde ve iki farklı cihazdan çalıştırılacak.

Netflix, kullanıcının hesabından birçok kişinin platforma giriş yapmasını engellemek istiyor. Bu nedenle daha önce çoklu ekran sistemine geçiş yapan Netflix'ten bu sefer şifre paylaşılırsa ek ücret talep edileceği bildirildi. Dijital yayın devi Netflix, kullanıcıların paylaşılan hesapları kullanmasının önüne geçmeye çalışıyor. Şirketin bu çalışması ise Netflix'in yeni profil aktarım özelliği olarak tanımlanıyor.

Netflix'de şifre paylaşma dönemi bitiyor

NETFLİX, PROFİL AKTARIMI İLE HESAPLAR ARASI GEÇİŞ YAPMAYI KOLAY HALE GETİRİYOR

Netflix'ten yeni bir blog yazısı, artık platformdaki hesapları taşımanın mümkün olduğunu anlatıyor. Mevcut bir hesabın üye profili kolayca yeni bir hesaba aktarılabilir. Yeniliğin adı ise 'Profil Transferi'.. Bu özellik kişiselleştirilmiş öneriler, görüntüleme geçmişi, sık kullanılanlar ve aktarım ayarlarını içeriyor.

Ürün İnovasyonu Direktörü Timi Kosztin, konula ilgili yaptığı açıklamasında , “Aileler büyür ve ilişkiler de biter. bitir. Ancak yaşam değişiklikleriyle Netflix deneyiminiz değişmeyecek. Netflix profilinizin sabit olarak kalmasına izin verin, böylece arkanıza yaslanın, rahatlayın ve kaldığınız yerden devam edin." ifadelerini kullandı.

Netflix'de şifre paylaşma dönemi bitiyor

ŞİFRESİNİ PAYLAŞAN EKSTRA ÜCRET ÖDEYECEK!

Şirketin kullanım şartlarına göre müşteri hesaplarının ev dışında kişilerle paylaşılması yasaktır. Yıllarca hesap şifrelerini paylaşma "hilesine" göz yumduktan sonra Netflix sonunda yeni bir karar verdi. Platform, aynı hanedekiler hariç, hesaplarını paylaşan kullanıcılardan fazla ödeme alacak bir sistem üzerinde çalışmaya başladı.

İlk olarak, Mart ayında Netflix, belirli ülkelerde "ek üyelik" özelliğini test etmeye başladı. Bu özellik, hesabı paylaşan kişilerden ek ödeme almayı içerir. Yine Temmuz ayında "yeni ev ekle" özelliği ile aynı hesaba yeni kullanıcılar eklemek için başka bir sürüm sunuyor.

Netflix'de şifre paylaşma dönemi bitiyor

Bu yılın başlarında abone sayısında ciddi bir düşüş yaşayan Netflix, platform için bazı sert kararlar aldı. Şirketin 2022 raporlarına bakıldığında yaklaşık olarak 100 milyon hane tek bir hesabı kullanmaya başladı. r. Ek olarak, ABD için 6,99 ABD doları olarak belirlenen reklam abonelikleri 3 Kasım'da satışa sunulacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN