O markadan alışveriş yapanlara kötü haber! 30 bin kişinin verileri çalındı: Bilgileriniz sızdırılmış olabilir

O markadan alışveriş yapanlara kötü haber! 30 bin kişinin verileri çalındı: Bilgileriniz sızdırılmış olabilir

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), beyaz eşya ve teknoloji firması Arçelik'in satış hedefi kampanyalarında kullanılan Arçelik BizBize mobil uygulaması ve internet sitesindeki verilerin hackerlar tarafından ele geçirildiğini duyurdu. Arçelik ise konuyla ilgili bir açıklama yaparak durumu doğruladı. İşte detaylar...

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK), beyaz eşya ve teknoloji firması Arçelik'in satış hedefi kampanyalarında kullanılan Arçelik BizBize mobil uygulaması ve internet sitesindeki verilerin hackerlar tarafından çalındığını duyurdu.

30 BİN MÜŞTERİNİN VERİLERİ ÇALINDI

arçelik

Almanya'daki bir Arçelik BizBize'nin admin paneline siber saldırganların erişim sağladığı DonanımHaber tarafından aktarıldı. Bu saldırı sonucunda, uygulamada yer alan veriler ele geçirildi. Arçelik'in açıklamalarına göre, sadece bayi ve yetkili servis çalışanlarının verileri etkilendi ve yaklaşık 30 bin kişinin kişisel verileri çalındı. Müşteri verilerinin ise herhangi bir sızıntıya uğramadığı belirtildi.

Arçelik, konuyla ilgili olarak bir açıklama yaparak olayın ortaya çıkması üzerine gereken önlemlerin alındığını ifade etti. Şirket, saldırının Arçelik'in bir tedarikçisinin sisteminden kaynaklandığını belirtti ve teknik ve yasal önlemlerin alındığını vurguladı. Arçelik, kişisel verilerin korunması ve siber güvenliğin en önemli öncelikleri olduğunu ve etkilenen sistemlerin ödeme ve finansal bilgileri içermediğini açıkladı. Ayrıca, mevcut durumda kişisel verilere erişimle ilgili herhangi bir zafiyet bulunmadığını bildirdi.

Arçelik'in bu açıklaması, kullanıcıların endişelerini bir nebze hafifletmeyi amaçlamaktadır. Ancak, siber saldırı sonucunda kişisel verilerin çalınması, kullanıcıların güvenlik konusundaki hassasiyetini artırmaktadır. Arçelik'in olayı derinlemesine inceleyerek benzer durumların yaşanmaması için daha güçlü güvenlik önlemleri alması önemlidir. Aynı şekilde, diğer şirketlerin de benzer siber saldırılara karşı önlem alması ve kullanıcı verilerini korumak için gereken adımları atmaları gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN