O ülkede sigara yasağına "Yapay zeka" tedbiri! Yasağa uymayanı yakalıyor, cezayı kesiyor

O ülkede sigara yasağına "Yapay zeka" tedbiri! Yasağa uymayanı yakalıyor, cezayı kesiyor

O ülkede sigara yasağına "Yapay zeka" tedbiri! Belirlenmiş, yasak olan alanlarda sigara içen kişileri yakalıyor, cezayı kesiyor...

Singapur'da, yetkililerin Balefire adını verdikleri 3.0 versiyonu bir yapay zeka sistemi aracılığıyla sigara içenleri tespit etme çabaları gündeme geldi. Bu sistem özellikle sigara içmenin yasak olduğu alanlarda sigara içenleri izliyor ve tespit ettiği kişiler hakkında gerçek zamanlı olarak yerel yasal yetkililere bildirimde bulunuyor.

Balefire'in geliştiricisi Pye Sone Kyaw'a göre, bu yapay zeka sistemi, sigara içme yasağının olduğu bölgelerde sigara içenleri tespit etmek üzere tasarlandı. Bu yasaklı alanlar genellikle kapalı mekanlar, parklar, eğitim kurumları, yüzme havuzları ve hatta yaya köprüleri gibi çeşitli yerleri içeriyor.

KURALA UYMAYANLAR 148 DOLAR ÖDÜYOR

sigara-yasagi.jpg

Yanlış yerde sigara içmenin cezası Singapur'da 148 dolara kadar çıkabiliyor ve dava durumunda bu miktar beş katına kadar artabiliyor. Yapay zeka sistemi, sigara gibi küçük nesnelerin uzaktan doğru bir şekilde tespit edilmesi gibi zorluklarla karşı karşıya. Ancak, Balefire, kişilerin kafa özelliklerine odaklanarak ve sürekli olarak izleyerek daha etkili tespit sağlıyor.

Sistem, yanlış alarmları azaltmak için sürekli olarak geliştiriliyor ve geliştiriciler, farklı durumları manuel olarak ekleyerek doğruluk oranını artırmaya çalışıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN