Oyunda şirketleşme desteklenecek

Oyunda şirketleşme desteklenecek

Dijital oyun sektörü dünyada milyar dolarlık gelirler sağlarken,Türkiye’den de oyun geliştiricilere destek geldi. Bahçeşehir Üniversitesi oyun yapılanması “BUG Lab”, oyun sektörü ve girişimcileri birleştirmeyi hedefleyen projesi ile başvurduğu KOSGEB TEKMER desteği kabul edildi. Bu kapsamda oyun sektöründe yer almak isteyen tüm girişimcilere, ön kuluçkadan şirketleşmeye tüm aşamalarda destek sağlanacak.

ALİ YILDIRIM

Teknoloji hızla gelişirken dijital oyun sektörü de devasa büyüme kaydetti. Pandemiyle beraber dijitalleşme artarken oyun sektörü ivme kazandı. Ülkeler ve çokuluslu şirketlerın milyar dolarlık yatırım yaptığı sektöre ilgi büyüyor.

Türkiye’de de sektör desteklenmeye başlandı. Bahçeşehir Üniversitesi oyun yapılanması “BUG Lab”, oyun sektörü ve girişimcileri birleştirmeyi hedefleyen projesi ile başvurduğu KOSGEB TEKMER desteği kabul edildi. Bu kapsamda oyun sektöründe yer almak isteyen tüm girişimcilere, oyun prodüksiyonundan pazarlamaya ve iş geliştirmeye kadar gerekli bilgileri ve deneyimleri aktararak, oyun endüstrisine sağlam bir adım atma imkanı sunulacak ve yetişen girişimcilere ön kuluçkadan şirketleşmeye tüm aşamalarda destek sağlanacak.

KOSGEB, TEKMER Destek Programı kapsamında kurum ve kuruluşları, teknoloji tabanlı kuluçka merkezi kurmak ve girişimci ile start-up’lara yönelik iyileştirici ve geliştirici faaliyetlerin yerine getirilmesini sağlamak için destek sağlıyor. Bu anlamda Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde olan Oyun Endüstrisine Özel Hızlandırma Programı BUG Lab için hazırlanan KOSGEB TEKMER başvurusu kabul edildi. Merkezin aldığı destek ile oyun sektöründe başarılı bir şekilde yol almak isteyen girişimlere profesyonel anlamda aldıkları eğitim ve destek ile ön kuluçkadan şirketleşmeye kadar tüm aşamalar için imkân sağlanacak. Oyun sektöründeki girişimcilerin en büyük sıkıntısının nitelikli eleman açığı olduğu için projenin bu soruna katkı sağlayacağını aktaran BAU Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Nil Girgin, “Bu projeye başvururken aslında eğitimle başlayan işin üretim döngüsünü tamamlamak istedik’’ dedi.

SEKTÖR ÇOK BÜYÜK SATIN ALMALAR VE BİRLEŞMELER GERÇEKLEŞTİRDİ’

Oyun yatırımları Türkiye’de çok büyük satın almalara ve birleşmelere sebep olduğunu aktaran BAU Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Nil Girgin, ’Bu işin piyasasının büyüklüğü yatırım hacimlerinden de belli. Biz zaten periyodik olarak oyun girişimcilerini, yatırımcılarla, prodüksiyon stüdyolarıyla, oyun sektörünün ekosisteminde yer alan satış ve pazarlama ayağındaki kurumlarla da bir araya getiriyorduk. Temelde aslında BUG Lab TEKMER de ön kuluçka ve kuluçka adı altında şirketleşmiş ve şirketleşmemiş takımlara hizmet veriyor olacak” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN