Oyunlarda FPS nedir, nasıl artırılır? Oyunlarda FPS kaç olmalıdır?

Oyunlarda FPS nedir, nasıl artırılır? Oyunlarda FPS kaç olmalıdır?

Oyunların daha akıcı bir şekilde oynanabilmesi için yüksek bir FPS değerine sahip olunması gerekiyor. Peki, Oyunlarda FPS nedir, nasıl artırılır? Oyunlarda FPS kaç olmalıdır? İşte, merak edilen bu soruların ayrıntılı yanıtları..

Bilgisayarınızda oyun oynarken karşılaştığınız bir kavram olan FPS, özellikle dövüş ve atış oyunlarında oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Beklendiği gibi, yüksek FPS değerleri, akıcı bir oynanış sağladığı için rekabette bir adım önde olmanıza yardımcı olur.

Özellikle online oyunlarda oldukça önemli olan FPS terimi, oyunun sorunsuz oynanmasını sağlayan görüntü frekansıdır. Bugün, yüksek bir FPS oranı elde etmek, bütçenizde büyük bir rakam gerektirebilir. Bunun dışında donanımınızın en yüksek FPS değerini yakalamak için sunduğumuz yöntemi kullanabilirsiniz.

Oyunlarda FPS nedir, nasıl artırılır

OYUNLARDA FPS NEDİR, NASIL ARTIRILIR?

Teknoloji geliştikçe ve değiştikçe, bugünlerde çokça duyduğumuz bir kavram olan FPS, sadece bilgisayarlara değil, telefonlara ve televizyonlara da karşımıza çıkmaktadır. geliyor.

FPS, İngilizce Frame Per Second’ın kısaltması olarak bilinirken saniye başına düşen kare sayısı anlamında kullanılmaktadır. FPS 1 saniye içinde ekranda görünen görüntünün yinelenme hızı olarak tanımlanırken yenileme hızının yüksek olması görüntüyü daha da kaliteli hale getirmektedir. Başka bir deyişle, saniye başına FPS ne kadar yüksek olursa, görüntü kalitesi de o kadar yüksek olur.

Oyunlarda FPS nedir, nasıl artırılır

FPS değeri ne kadar yüksek olursa, görüntü ekranda o kadar düzgün görünecektir. Bu sayede ekranın önündeki kişi görüntüyü daha sorunsuz görebilir. Bu nedenle, daha yüksek bir FPS değeri, oyununuzun hem görüntü kalitesini hem de performansını artıracaktır. İlk 3D oyunlar sadece 6 FPS'lik kare hızlarına sahipti, ancak bugün monitör teknolojisi sayesinde bu sayı 300'ü geçebiliyor.

FPS artırma işleminde ise öncelikle oyunu bilgisayarınız için en iyi grafik ayarlarına getirin.

> Grafik kartı sürücülerinizi güncel tutmayı unutmayın.

> Bilgisayarınızdaki yükü azaltmak için arka planda çalışan uygulamaları kapatın.

> Tam ekran modunu açın.

> Fazla risk almadan bilgisayar parçalarına overclock işlemi uygulamasını yapın.

> Donanımını yükselt ve üst düzey parçalar elde edinin.

Oyunlarda FPS nedir, nasıl artırılır

Bu yöntemler FPS ayarlarınızı düşürmezse şu adımları izleyin:

- Bilgisayarınıza sağ tıklayın

- Özellikler'e tıklayın ve gelişmiş sistem ayarlarına giriş yapın

- Bildirim simgesi Yönetici parolası veya onayı istenirse parolayı girin veya İleri'ye tıklayın.

- Gelişmiş sekmesine giderek orada performans altında Ayarlar kısmına tıklayın.

- Görsel Efektler sekmesinde, En İyi Performans için Ayarla'yı ve ardından 'tamam'ı tıklayın.

- Sistem Özellikleri iletişim kutusunu kapatmak için de 'tamam'a tıklayın.

- Oyununuzu test edin.

OYUNLARDA FPS KAÇ OLMALIDIR?

Oyunda akıcı bir görüntü elde etmek için minimum FPS değeri 60'tır. 60 FPS'den başlamak, oyunu daha akıcı ve akıcı hale getirecektir.

Burası aynı zamanda monitörünüzün yenileme hızının da devreye girdiği yerdir. 60 Hz yenileme hızına sahip bir monitörde 300 FPS'ye ulaşmak, etkilenen istatistik 60 olduğundan pek bir anlam ifade etmiyor. 75, 120, 144, 240 Hz gibi yüksek yenileme hızlarına sahip monitörlerde yüksek FPS değerleri aldığınızda oyun oynamanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN