Philips 4 bin kişiyi işten çıkaracak

Philips 4 bin kişiyi işten çıkaracak

Hollandalı elektronik şirketi Philips, duyurduğu yeni yapılanma paketi kapsamında 4 bin kişinin işten çıkarılacağını açıkladı.

Avrupa ekonomisinde resesyonun ayak izleri daha fazla duyulurken, şirketler de maliyetlerini sınırlamak için büyük çaplı işten çıkarmaları gündeme alıyor.

HT Bloomberg'in haberine göre, Hollandalı elektronik şirketi Philips, yeni bir yapılanma paketi açıklarken, operasyonel maliyetlerin azaltılması ve performansın artırılması amacıyla 4 bin pozisyonunun kapatılacağını belirtti.

ŞİRKET 4 BİN POZİSYONU KAPATMA KARARI ALDI

Yeni bir yapılanma paketi açıklayan Philips 4 bin pozisyonu kapatacağını ve bunun 300 milyon euroluk bir katkısı olacağını duyurdu. Şirketin işten çıkarmaları "operasyonel maliyetlerin azaltılması ve performansın artırılması" amacıyla yapacağı belirtildi.

İşten çıkarmalar sonraki çeyreklerde 300 milyon euro civarında bir etki oluşturacak. Avrupa'da uzmanlar resesyon ihtimaline dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN