Sadece 15 saniye sürdü: Brezilya'da yapay zekanın yazdığı yasa kabul edildi

Sadece 15 saniye sürdü: Brezilya'da yapay zekanın yazdığı yasa kabul edildi

Brezilya'da su sayaçlarının yenilenme masraflarına dair yasa tasarısını yapay zeka yazdı. Yasa metni, 36 üyeli mecliste kabul edilerek yasalaştı. Meclis üyesi Ramiro Rosario, oylamadan 6 gün sonra yasayı yapay zekaya yazdığını açıklayarak metni hazırlamanın normalde 3 günü alacağını ancak yapay zekanın bunu 15 saniyede yaptığını söyledi. Böylece Brezilya, yapay zeka tarafından yazılan bir metnin yasalaştığı ilk ülke oldu.

Son yıllarda neredeyse hayatımızın her alanına giren yapay zeka bu kez de meclise girdi. Brezilya'da Porto Alegre kentinde çalıntı su sayaçlarının yenilenme masraflarına dair yasa tasarısı, 36 üyeli belediye meclisinde kabul edilerek yürürlüğe girdi.

Kabul edilen yeni yasa, vergi mükelleflerinin yükünü hafifletmesi ile değil, tamamen yapay zeka tarafından yazılmasıyla gündeme oturdu.

'SADECE 15 SANİYE SÜRDÜ'

Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, meclis üyesi Ramiro Rosario, oylamadan 6 gün sonra metni yapay zekaya yazdırdığını açıkladı.

Rosario, metni hazırlamanın normalde 3 gününü alacağını, yapay zeka sayesinde ise sadece 15 saniye sürdüğünü söyleyerek yapay zeka kullanımından övgüyle bahsetti.

Belediye meclisindeki tartışmalar sırasında durumdan şüphelenmeyen diğer üyeler de metinde çok az değişiklik talep etti. Su sayaçları teklifi yasalaşmış olsa da yapay zekanın kullanımı ülke genelinde tartışma başlattı.

Böylelikle Brezilya, yapay zeka tarafından yazılan bir metnin yasalaştığı ilk ülke oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN