Samsung, akıllı telefon satışında Apple'ı geride bıraktı

Samsung, akıllı telefon satışında Apple'ı geride bıraktı

2024'ün ilk çeyreğinde küresel bazda akıllı telefon sevkiyatlarına ilişkin verileri açıklandı. İlk çeyrekte 60,1 milyon akıllı telefon satmayı başaran Samsung, dünyanın en fazla akıllı telefon satıcısı sıralamasında Apple'ı geçti.

Uluslararası Veri Şirketi IDC'nin açıkladığı verilere göre, 2024'ün ilk çeyreğinde küresel akıllı telefon pazarında önemli değişimler yaşandı. Bu dönemde toplamda 289,4 milyon akıllı telefon satışı gerçekleşirken, Samsung en fazla satışı gerçekleştiren şirket oldu.

Samsung, 60,1 milyon adet akıllı telefon satışıyla pazar lideri konumuna yükseldi. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,7'lik bir düşüş yaşayan Samsung, pazar payını yüzde 20,8'e çıkardı.

APPLE, SATIŞLARINDA DÜŞÜŞ YAŞADI

Apple ise 50,1 milyon satışla ikinci sırada yer aldı ve satışlarında yüzde 9,6'lık bir düşüş yaşayarak pazar payı yüzde 17,3'e geriledi. Çin'de şirket ve devlet kurumlarında çalışanların Apple ürünlerinin kullanımının kısıtlanması, bu düşüşün nedeni olarak gösterildi.

XİAOMİ'NİN PERFORMANSI DİKKAT ÇEKTİ

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, satışlarını yüzde 33,8 artırarak 40,8 milyon adet satışla üçüncü sıraya yerleşti. Pazar payı da yüzde 11,4'ten yüzde 14,1'e yükseldi.

Transsion ve Oppo da dikkat çeken performanslar sergiledi. Transsion, 28,5 milyon satışla dördüncü sıraya yükselirken, Oppo 25,2 milyon satışla beşinci sıraya yerleşti. Ancak, Oppo'nun satışları önceki yıla göre yüzde 8,5 azalarak pazar payı yüzde 8,7'ye geriledi.

Diğer markaların toplam satışları ise 84,7 milyon adet olarak hesaplandı ve pazar payı yüzde 29,3 oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN