Sony, PlayStation 5’e zam yaptı: Türkiye fiyatları etkilenecek mi?

Sony, PlayStation 5’e zam yaptı: Türkiye fiyatları etkilenecek mi?

Sony, PlayStation 5'in ABD fiyatlarına 21 Ağustos'tan itibaren 50 dolarlık bir zam yaptığını duyurdu. Bu kararla birlikte, oyun konsollarında fiyatların zamanla düşeceği beklentisinin sona erdiği belirtiliyor.

Sony, ABD'deki PlayStation 5 (PS5) konsol fiyatlarını 21 Ağustos itibarıyla 50 dolar artırdığını duyurdu. Bu kararla birlikte, oyun konsollarının zamanla ucuzlama eğiliminin sona erdiği yönündeki görüşler güçleniyor.

Sony tarafından yapılan açıklamaya göre, PS5'in standart sürümü artık 549,99 dolardan, dijital sürümü ise 499,99 dolardan satılacak. Piyasaya yeni sürülen PS5 Pro modelinin fiyatı ise 749,99 dolara yükseldi. Şirket, aksesuar fiyatlarında herhangi bir değişikliğe gidilmediğini ve zammın sadece ABD pazarını kapsadığını belirtti.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, bu fiyat artışının arkasında gümrük vergileri ve küresel piyasalardaki dalgalanmaların yattığı ifade ediliyor. Benzer şekilde, sektördeki bir diğer büyük oyuncu olan Nintendo da kısa süre önce Switch konsolunun fiyatını yükseltmişti.

KONSOLLAR ARTIK UCUZLAMAYACAK MI?

BBC'ye konuşan sektör yazarı Christopher Dring, yaşanan bu gelişmeleri değerlendirerek, "Oyun konsollarının zaman içinde ucuzladığı dönem sona erdi" yorumunu yaptı. Uzmanlar, küresel ekonomik koşullar ve üretim maliyetlerindeki artışlar nedeniyle gelecekte konsol fiyatlarında düşüş beklenmemesi gerektiğini belirtiyor.

TÜRKİYE'YE ETKİSİ NE OLACAK?

Türkiye'de şu an için doğrudan bir zam söz konusu değil. Ancak ABD'deki fiyat artışının, bireysel ithalat yoluyla Türkiye'ye getirilen PS5 konsollarının fiyatlarını yukarı çekebileceği öngörülüyor. Türkiye'de şu anda dijital sürümün fiyatı 35-37 bin TL bandında seyrediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN