Sosyal medya devlerine siber saldırı! Hesap bilgileriniz çalınmış olabilir

Sosyal medya devlerine siber saldırı! Hesap bilgileriniz çalınmış olabilir

Dünya genelinde sosyal medya v teknoloji devlerine gerçekleştirilen siber saldırıda 26 milyondan fazla kullanıcının ödeme bilgileri de dahil olmak üzere tüm hesap bilgileri çalındı.

Amazon, Apple ve Facebook gibi platformların da dahil olduğu sosyal medya ve teknoloji devlerinin siteleri hackerların hedefi oldu.

26 MİLYONDAN FAZLA KULLANICININ HESAP BİLGİLERİ ÇALINDI

3.25 milyondan fazla cihazda açılan oturumlara yönelik dünya genelinde gerçekleştirilen siber saldırıda, 26 milyondan fazla kullanıcının ödeme bilgileri de dahil olmak üzere tüm hesap bilgileri çalındı.

Siber güvenlik sağlayıcısı NordLocker tarafından ifşa edilen kötü amaçlı yazılım saldırısının Windows işletim sistemli bilgisayarları hedef aldığını ortaya çıkardı.

1.2 TERABAYTLIK VERİ TABANI BULUNUYOR

Olayı araştıran siber güvenlik uzmanları, çalıntı kişisel bilgilerle dolu 1.2 terabaytlık bir veri tabanının bulunduğunu belirtiyor.

Öte yandan, kullanıcı hesapları hedef alınan diğer firmalar arasında eBay, Instagram, Netflix, Paypal, Roblox, Steam, Twitch ve Twitter yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN