Steam o bilgisayarlarla desteği kesti! En az 860 bin kişi yeni bilgisayar almak zorunda: İşte o windows sürümleri

Steam o bilgisayarlarla desteği kesti! En az 860 bin kişi yeni bilgisayar almak zorunda: İşte o windows sürümleri

Steam o bilgisayarlarla desteği kesti! En az 860 bin kişi Steam kullanabilmek için yeni bilgisayar almak zorunda! İşte Steam desteği kesilen Windows sürümleri...

Mart 2023'te duyurduğumuz haberin ardından, dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformu Steam, aldığı radikal bir kararı uygulamaya başladı. 1 Ocak 2024 itibarıyla, Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 kullanıcıları, Steam istemcisini çalıştıramıyorlar. Bu durum, Steam'in en az 100 milyon kullanıcısından yaklaşık 860 bin kişiyi yeni işletim sistemine geçiş yapmaya zorluyor.

860 BİN KULLANICI YENİ İŞLETİM SİSTEMİNE GEÇMEK ZORUNDA

steam.jpg

Steam Donanım ve Yazılım Anketi (Aralık 2023) sonuçları, bilgisayarını değiştirmek zorunda kalan kullanıcı sayısının önemli bir kesimi temsil ettiğini gösteriyor. Platformun yüzde 0,86'lık bölümü, yeni işletim sistemine geçiş yapmak zorunda kalacak. Bu da 860 bin kullanıcıya denk geliyor. Steam yetkilileri, bu kararı almanın temel nedenini, Google Chrome'un eski işletim sistemlerine destek vermeyi bırakmasına dayandırıyor.

Steam'in yardım sayfasında yapılan açıklamaya göre, Google Chrome'un eski sistemlere desteği kesilince, Steam'in de bu sistemlere destek vermesi olanaksız hale geldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN