Steam o özelliğini duyurdu! Artık eş zamanlı olarak aynı hesabı kullanabileceksiniz: Steam Aile özelliği nedir?

Steam o özelliğini duyurdu! Artık eş zamanlı olarak aynı hesabı kullanabileceksiniz: Steam Aile özelliği nedir?

Dijital oyun mağazası Steam, aile özelliğini duyurdu! Artık eş zamanlı olarak kullanıcılar, aynı Steam hesabını kullanabilecek! Peki nedir bu Steam Aile özelliği? İşte ayrıntılar...

Oyun dünyasının devi Valve, oyuncuların yakın aile üyeleriyle birlikte oyun paylaşmasına ve oynamasına olanak tanıyan yeni bir özellik olan Steam Aileleri'ni duyurdu. Steam Aile Paylaşımı ve Steam Aile Görünümü'nün yerini alan bu özellik, aynı anda 5 aile üyesinin farklı oyunlar oynamasına izin veriyor.

STEAM AİLELERİ ÖZELLİĞİ NEDİR?

Steam Yeni Özelliğini Duyurdu: Steam Aileleri Nedir? Beta Sürümüne Nasıl Katılabilirsiniz? - Tamindir

Steam Aileleri, en fazla altı üyeye kadar bir araya gelmelerine ve her üyenin kütüphanesindeki paylaşılabilir oyunlara erişim sağlamalarına olanak tanıyor. Yeni sistem, bir kütüphaneden kaç kişinin oyun oynayabileceğine ilişkin sınırlamayı ortadan kaldırırken, çocuklar için oyun satın almayı kolaylaştırıyor ve yeni ebeveyn denetimleri ile paylaşım seçenekleri ekliyor.

Steam Aileleri, bir aile üyesinin sahip olduğu bir oyunu oynarken kendi kayıt dosyalarınızı oluşturabileceğiniz, kendi başarımlarınızı kazanabileceğiniz ve atölye dosyalarına erişebileceğiniz bir yapı sunuyor. Oyun, aynı anda birden fazla kişinin aynı kopyayı oynamasını engelleyerek, ailenin oyun paylaşımını etkin ve denetimli bir şekilde yönetiyor.

Steam Aileleri, oyun severler için heyecan verici bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Ancak, henüz genel erişime açılmış değil. Bu yenilik, yalnızca Steam Beta istemcisinde test edilebilir durumda. Ancak, bu özelliği denemek isteyenler için adımlar oldukça basit.

STEAM AİLELERİ NASIL KULLANILIR?

steam-aile-1.png

Öncelikle, Steam Ailesi betasına katılmak gerekiyor. Bunun için Steam Aile Beta'ya katılmak gerekiyor. Katılım sağlandıktan sonra, tüm aile üyelerinin de beta sürüme geçmesi gerekiyor. Ardından, aşağıdaki adımları izleyerek Steam aile paylaşımını etkinleştirebilirsiniz:

  1. Steam'i çalışırken açın ve sol üst köşedeki Steam menüsünü seçin.
  2. Ardından Ayarlar'a tıklayın ve Arayüz sekmesini seçin.
  3. İstemci Beta Katılımı bölümündeki açılır menüden "Steam Family Beta"yı seçin ve Tamam'a tıklayın.
  4. Son olarak, Steam'i yeniden başlatın.

Steam Aileleri, şu anda iki önemli özelliği bir araya getiriyor: Aile Paylaşımı ve Aile Görünümü. Aile Paylaşımı, kullanıcıların oyunlarını aile üyeleriyle paylaşmalarına olanak tanırken, Aile Görünümü ise ebeveynlerin çocuklarının erişebileceği içerikleri kontrol etmelerini sağlar. Bu, diğer ebeveyn kontrol sistemlerinden farklı olarak, kullanıcılara daha fazla esneklik sunar. Örneğin, hangi oyunların paylaşılacağı veya erişilecek özellikler gibi ayarlar, PIN kodlarıyla korunabilir.

Bunların yanı sıra, Steam artık yetişkinlerin uygunsuz içeriklere erişimi sınırlamasına ve çocuklar için oyun sürelerini belirlemesine olanak tanır. Ayrıca, kullanıcıların oyun sürelerini raporlayarak, ebeveynlerin çocuklarının oyun alışkanlıklarını daha iyi izlemelerine yardımcı olur. Çocuklar, belirlenen sınırları aşmak veya yeni oyunlar almak için istek gönderebilir, ancak bu tür talepler ebeveyn onayına tabidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN