Telefonunuzda bu uygulamalar varsa hemen silin! Gizli reklam gösterip zarar veriyor: O uygulamaların listesi belli oldu

Telefonunuzda bu uygulamalar varsa hemen silin! Gizli reklam gösterip zarar veriyor: O uygulamaların listesi belli oldu

Ne olabilir ki? diyerek yüklediğiniz o programlar aslında telefonunuzu yiyip bitiriyor. Akıllı telefonlara yüklediğiniz o uygulamaları artık iki kez kontrol edeceksiniz. Telefonunuzda bu uygulamalar varsa hemen detaylı bir temizlik yapmanız gerekiyor. İşte telefona zarar veren o uygulamalar…

Günlük hayatta elimizden düşürmediğimiz akıllı telefonlarda yatan büyük tehlike herkesin gözünü korkutuyor. Hayatın pek çok farklı alanında kolaylık sağlayan bu cihazların zaman zaman zorluk çıkardığı da görülüyor. Android telefonlarda bulunan zararlı uygulamalar telefonunuzu içten içe yiyip bitiriyor. Güvenlik tehdidi oluşturduğu belirlenen o uygulamaların derhal telefonlardan silinmesi gerekiyor. İşte telefona zarar veren o uygulamalar…

TELEFONLARA ZARAR VERİYOR

Akıllı telefonlarda kullandığınız uygulamaların birçok olumlu yönü bulunsa da siz fark etmeden içten içe bütün zararı veriyor. Android telefonlara yüklenen ancak zararlı olan uygulamalar tek tek tespit edildi. Ortaya çıkan uygulamalar şantaj odaklı olmasının yanı sıra farklı abonelik üyeliği isteyerek de kullanıcıları mağdur ediyor. Bu tür içerikler banka bilgilerinin yanı sıra kişisel bilgilerin çalınması gibi pek çok farklı soruna neden oluyor. Hırsızlık gibi pek çok probleme neden olan bu uygulamaların telefonunuzda olup olmadığını mutlaka kontrol etmeniz gerekiyor. Güvenlik tehdidi oluşturan uygulamalar şu şekildedir:

3D Skin Editör for PE Minecraft

Auto Click Repeater

Essential Horoscope for Android

Logo Maker Pro

Dost: One Line Connector

Sound Volume Extender

Count Easy Calorie Calcutor

cep-telefonu-kullanimi.jpg

ÖNCE REKLAM SONRA HIRSIZLIK

Daha önce listede yer alan uygulamalar kullanıcılara gizli reklamlar göstererek telefon performansını düşürüyordu. Cihazlardaki hassas dosya verilerine ulaşan bu uygulamalar Play Store'dan da kaldırıldı. Play Store'dan kaldırılan uygulamalar şu şekildedir.

Noizz: video editör with music

Crazy Drop

Jelly Connect

Tick: Watch to earn

PlayBox: Rewarded Play

VibeTik

Bingo Tour

BitCoin Connect

Survey Cash-Earn Easy Cash

TT Tube: Short Video

Cake Factory: Pop Match3

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN