Telefonunuzda pilden tasarruf etmek için mutlaka devre dışı bırakmanız gereken uygulamalar ve özellikler!

Telefonunuzda pilden tasarruf etmek için mutlaka devre dışı bırakmanız gereken uygulamalar ve özellikler!

Özellikle pil ömrü söz konusu olduğunda, iPhone'umuz zamanla performansını kaybedebilir. Bu, günlük kullanım, sürekli güncellemeler veya bazı uygulamaların iyi çalışmaması gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir. Ancak iPhone'umuzun pil tüketimini azaltmak ve günün sonunda şarj olmasını sağlamak için uygulayabileceğimiz stratejiler var.

Fakat her şeyden önce telefonun performansını izlemek gerekir. Bunu yapmak için, Ayarlar'a gidin ve ardından Pil'e tıklayın. Bu ekranda son 24 saat ve son 10 gündeki tüketim trendini kontrol etme imkanına sahip olacağız. Bu veriler çok önemlidir, çünkü durumu daha net görmemizi sağlayacaktır.

basliksiz-1-001.jpg

PİLDEN TASARRUF ETMEK İÇİN DEVRE DIŞI BIRAKILACAK UYGULAMALAR VE ÖZELLİKLER

Ayrıca aynı menüde "enerji tasarrufu" modunun etkinleştirilip etkinleştirilmeyeceğini de seçebiliriz. İkincisi, pil yüzdesi %20'nin altına düştüğünde otomatik olarak etkinleştirilir. Ancak, özellikle aşırı pil tüketimi fark edersek, %50 civarında manuel olarak da etkinleştirilebilir.

Son olarak, aşağı kaydırarak, Uygulama başına pil kullanımı öğesini de görebilirsiniz. Burada, her uygulamanın ürettiği pil tüketimine ilişkin bir genel bakışa sahip olacağız. Bu şekilde, en çok kaynaktan yararlanan işlevlerin hangileri olduğunu anlayabilir ve gerekirse bunları kaldırabiliriz.

ENERJİ TASARRUFUNUN OPTİMUM YÖNETİMİ

Pil tüketimini korumanın bir başka yolu da arka planda çalışan tüm uygulamaları kaldırmak olabilir. Özetle, bunlar akıllı telefonun diğer aktif programların yürütülmesini kesintiye uğratmadan bağımsız olarak gerçekleştirdiği tüm işlemlerdir. Bunu yapmak için, Ayarlar, Genel'e gidin ve arka planda Uygulamayı güncelle'ye tıklayın. Burada aslında o anda ihtiyacımız olmayan tüm hizmetleri devre dışı bırakabiliriz. Ancak örneğin WhatsApp, Telegram , Messenger ve benzeri uygulamaları devre dışı bırakmaya karar verirsek aldığımız mesajlar gelmeyebilir.

Güvenli bir şekilde devre dışı bırakılabilecek işlevlerden bazıları, örneğin servisleri paylaşan HandOff veya Airdrop'tur. Veya Müzik menüsüne giderek Apple Music'i veya Siri öğesine tıklayarak Hey Siri'yi devre dışı bırakabilirsiniz. Son olarak, hiçbir uygulama konum servislerini kullanamayacak şekilde hareket edebilir. Ardından, Ayarlar menüsünden Gizlilik, Konum Servisleri'ne ve her uygulama için Uygulamayı kullanırken veya Hiçbir zaman'a seçeneğini tıklamanız gerekiyor.

2-006.jpg

PİL ÖMRÜNÜ ARTIRMAK İÇİN DİĞER BASİT PÜF NOKTALARI

Az önce açıklanan uygulamaları ve özellikleri devre dışı bırakmanın yanı sıra, pil ömrünü artırmak için başka hangi hileler olabileceğini görelim.

Her şeyden önce, örneğin ekranın otomatik parlaklığını ayarlayabilir veya Karanlık Modu kalıcı olarak etkinleştirebilirsiniz.

Bir başka etkili tavsiye, Pil menüsüne gidip Pil Durumu'na tıklayarak Optimize edilmiş şarj işlevini etkinleştirmek olabilir. Bu şekilde, iPhone'umuz şarjı akıllı bir şekilde yönetecek ve %100'e ulaştığında durduracaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN