TikTok'tan seçim kararı

TikTok'tan seçim kararı

Siyasi dezenformasyon iddialarıyla sık sık gündeme gelen sosyal medya devi TikTok, Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde dezenformasyonla mücadele için yeni bir adım atmaya karar verdi. Platform, Haziran ayında yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde seçim güvenliğini sağlamak amacıyla dezenformasyon raporları yayınlama kararı aldı.

TikTok, Haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde dezenformasyonla mücadele kapsamında önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. ByteDance'in sahibi olduğu sosyal medya platformu, Avrupa genelinde dezenformasyon raporları yayınlamak ve seçim güvenliğini sağlamak amacıyla harekete geçiyor.

Çarşamba günü yapılan açıklamada, TikTok'un Avrupa genelinde 27 ülkede yerel dil uygulamasıyla seçim güvenliğini artıracağı belirtildi. Şirketin, 2021 yılında başlattığı ve geçen yıl Yunanistan, Hollanda, Polonya, Slovakya ve İspanya'nın seçimlerinde hız kazanan "seçim merkezleri" projesine devam edeceği ifade edildi. Bu proje, Avrupalıları seçim süreci hakkında bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Dünya çapında hükümetler ve politikacılar, yanlış bilgilerin ve yapay zeka tarafından üretilen deepfake'lerin seçimleri ve özellikle sosyal medya platformlarının rolünü nasıl etkilediği konusunda endişe duyuyor. TikTok'un Avrupa Parlamentosu milletvekilleri arasında yaklaşık yüzde 30'luk bir kullanım oranı olduğunu açıkladığı belirtildi.

TikTok'un Güvenlik Başkanı Kevin Morgan, gelecek ay 27 AB üyesi ülkenin her biri için uygulama içi yerel dilde bir Seçim Merkezi başlatılacağını duyurdu. Bu merkezler, topluluğun güvenilir ve yetkili bilgilere kolayca erişebileceği bir platform olacak. Şirket ayrıca, şeffaflığı ve hesap verebilirliği artırmak için önümüzdeki aylarda özel dezenformasyon raporları sunacak.

TikTok'un dezenformasyonla mücadelede aldığı bu adımlar, sosyal medya platformlarının seçim süreçlerindeki etkisini azaltma ve kullanıcılarına güvenli bir çevre sağlama çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN