Turkcell, 2024 hedefleriyle Türkiye'yi dijital liderliğe taşımayı amaçlıyor

Turkcell, 2024 hedefleriyle Türkiye'yi dijital liderliğe taşımayı amaçlıyor

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, 2024 hedefleri kapsamında Türkiye'nin dijital egemenliğini daha da ileriye taşımayı ve "Türkiye Yüzyılı"nı "Dijitalin Yüzyılı" yapmayı hedeflediklerini açıkladı.

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, Turkcell'in 2023 yılında yürüttüğü çalışmalar ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Sektörün global tablosuna değinen Koç, dijital dönüşümün, haberleşme teknolojilerinin ve altyapılarının hızla gelişmesinin, tüm sektörler için önemli bir dönüşüm unsuru olduğuna dikkat çekti. Koç, yapay zeka, nesnelerin interneti ve blok zincir gibi yenilikçi alanların, hem hükümetlere hem şirketlere hem de bireylere sunulan fırsatları artırdığını vurguladı.

Koç, otonom araç teknolojileri gibi yeni teknolojilerin hayatımızda daha fazla yer alacağını ve insan odaklı yaklaşım benimseyen şirketlerin bu süreçte öne çıkacağını belirtti. Turkcell Genel Müdürü, "2023'te sektörün öncelikli konuları iş gücü kültürü, kapsayıcılık, sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve altyapı güçlendirme olarak özetlenebilir" dedi.

Koç ayrıca, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 2023 yılı planlarını değiştirdiğini ve telekomünikasyon sektörünün bu süreçte kamusal alanda önemli rol oynadığını ifade etti. Turkcell'in 2024 hedefleri arasında çevresel sürdürülebilirliğin öncelikli olduğunu, yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yaparak enerji ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini belirtti.

Turkcell'in 2023'te finansal olarak güçlü bir performans sergilediğini ve 2024'te de bu başarısını sürdüreceğini vurgulayan Koç, "Türkiye'nin dijital egemenliğindeki öncü konumunu daha da ileriye taşımak için çalışacağız" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN