'Türkiye genel havacılıkta Avrupa'nın çok gerisinde'

Öğretmen Kaptan Pilot Oben Oğultarhan, deneyimli gazeteci-spiker Asena Kılıç'ın YouTube kanalındaki "Meslek Sırrı" programına konuk oldu. Bursa Yunuseli Havaalanı'nda gerçekleşen programda Oğultarhan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki genel havacılığın durumunu gözler önüne seren Oğultarhan, nüfusumuzun onda biri kadar olan ülkelerde binlerce uçak varken, Türkiye'de bu sayının 500'ün altında olduğunu belirtti.

Ayrıca, dünyada günde 100 uçuş gerçekleştirilirken, Türkiye'de bu sayının sadece 2 olduğunu ifade etti. Oğultarhan, Türkiye'nin genel havacılıkta Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Romanya ve Yunanistan gibi ülkelerin çok gerisinde kaldığını vurguladı.

1kapak-006.jpg

Avrupa'da havacılığın bir ihtiyaç olarak görüldüğünü belirten Oğultarhan, insanların motosiklete veya otomobile biner gibi uçağa bindiğini söyledi. Almanya örneğini veren Oğultarhan, nüfusu Türkiye'ye yakın olan Almanya'da yaklaşık 40 bin küçük uçak bulunduğunu ifade etti.

PİLOTLUĞUN PÜF NOKTALARI VE OĞULTARHAN'IN BAŞARILARI

Programda pilotluk eğitimi ve alınması gereken lisanslar hakkında da bilgi veren Oğultarhan, bir pilotun günlük en fazla 8 saat, haftalık 35 saat, aylık 110 saat ve yıllık bin saat uçabileceğini belirtti.

1kapak-007.jpg

Mesleğinde önemli başarılara imza atan Oğultarhan, Atlantik Okyanusu'nu ve Kuzey Kutbu'nu tek motorlu uçakla geçen ilk Türk pilot olduğunu ve en fazla yurtdışı uçuşu yapan pilot olduğunu söyledi.

'EN İYİ PİLOT PROSEDÜRLERİ EN İYİ UYGULAYANDIR'

Oğultarhan, iyi bir pilotu "prosedürleri en iyi uygulayan" olarak tanımladı ve bir pilotun aylık kazancının 10-12 bin euro seviyesinde olduğunu belirtti.

UÇAKTA YILANLA KARŞILAŞMA ANISI

Havada yaşadığı ilginç bir anısını da paylaşan Oğultarhan, bir uçuşu sırasında uçakta yılanla karşılaştığını ve paniğe kapılmadan yakın bir yere inerek yılanı uçaktan çıkardığını anlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN