Uzmanlardan yapay zeka uyarısı: Sonumuzu getirebilir

Uzmanlardan yapay zeka uyarısı: Sonumuzu getirebilir

Bilim insanları, yapay zekanın "oyuncak" olmadığını ve insanlık için felakete yol açabileceğini öne sürüyor. Yayımlanan raporda insanlığın yok olmasına neden olabileceğine dikkat çekildi.

Teknolojiyle ilgili daha sıkı düzenlemeler yapılması çağrısında bulunan bir raporda uzmanlar, yapay zekanın yanlış ellere geçtiğinde biyolojik silah üretmek için kullanılabileceğini ve bir gün insanların neslinin tükenmesine yol açabileceğini ifade etti.

Rapor, insan müdahalesini önlemek için yapay zekanın algoritmalarını küresel sunucu ağları üzerinden kopyalayabileceği uyarısında bulunurken, hükümetlerin yapay zekanın biyolojik veya nükleer savaş gibi endişe verici yeteneklerle geliştirilmesini durdurma sorumluluğuna sahip olduğunu belirtti.

T24'te yer alan habere göre, makalenin ortak yazarlarından Oxford Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Bölümü'nden Profesör Philip Torr, "Dünya, son yapay zeka zirvesinde eyleme geçmemiz gerektiği konusunda hemfikirdi, ancak artık belirsiz tekliflerden somut taahhütlere geçmenin zamanı geldi" dedi.

Raporda, yapay zekanın bilgisayar korsanlığı, siber suçlar ve sosyal manipülasyon gibi dikkat çekici birçok davranışta insanlardan daha iyi performans gösterdiği göz önüne alındığında, kötüye kullanımı ve dikkatsizliği önleyecek düzenlemelerin eksik olduğu belirtiliyor.

Rapor, kontrol edilmediği takdirde yapay zekadaki ilerlemelerin büyük ölçekli yaşam kaybına, insanlığın marjinalleşmesine ve hatta yok olmasına yol açabileceğini ön görüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN