WhatsApp artık bu telefonlarda kullanılamayacak

WhatsApp artık bu telefonlarda kullanılamayacak

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, 24 Ekim'den sonra iOS 12’den daha eski sürümlere destek vermeyeceğini açıkladı. Eski sürüme sahip olan kullanıcılar, WhatsApp'ı açtıkları zaman bir hata mesajı ile karşılaşacak.

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, eski sürümlü bazı telefonlarda çalışmayı durdurma kararı aldı. 24 Ekim'den sonra İOS 12'den daha eski sürümlere destek vermeyeceğini ve kullanıcıların Whatsapp'a girilmesiyle beraber uyarı mesajı alacaklarını belirtti.

Haber Global'de yer alan habere göre, akıllı telefon kullanıcılarının çoğu mesajlaşma servisine güveniyor, ancak eski cihazlara sahip olanlar, yeni sistem değişiklikleri nedeniyle yakında uygulama üzerinden mesaj yazamayacaklar.

HANGİ CİHAZLARDA KULLANILAMAYACAK?

Meta, artık WhatsApp için iOS 12’den daha eski sürümlere destek vermeyeceğini bildirdi. 24 Ekim’den sonra iOS 12’den daha eski sürüme sahip olan kullanıcılar, WhatsApp uygulamasını açtıkları zaman bir hata mesajı ile karşılaşacak.

Örneğin; iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 5C gibi Apple cihazları iOS 12’ye yükseltilebilen cihazlar arasındayken daha eski modeller WhatsApp’ı destekleyecek bir sisteme sahip olamayacak.

Android kullanıcılarından da 4.1 sürümüne veya daha yenisine sahip olanlar uygulamayı kullanmaya devam edebilecekler.

YENİ GELECEK ÖZELLİKLER NELER?

24 Ekim’den sonra bazı cihazlar kullanamayacak olsa da Meta, sohbet uygulamasına getireceği özellikler için çalışmalara devam ediyor. Teknoloji devi; kullanıcıların kendilerine mesaj göndermesini, alışveriş yapabilmesini, uygulama içi anket sunulmasını sağlayan bir dizi yeni özellik için hazırlanıyor. Hatta bu özelliklerden bazıları Beta versiyonda yayındayken, bazıları da geliştirilme aşamasında oldukları için henüz yayınlanmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN