WhatsApp Hindistan'ın kararını mahkemeye taşıdı

WhatsApp Hindistan'ın kararını mahkemeye taşıdı

WhatsApp, Hindistan'ın istendiğinde kişilerin mesajlarına ulaşılabilmesine yönelik kararını mahkemeye taşıdı. Bu durumun uçtan uca şifreleme sisteminin kırılmasını gerektiğini belirten WhatsApp, "İnsanların özel mesajlarının mahremiyetini korumakta kararlıyız" dedi.

ABD'li sosyal medya şirketi Facebook'un bünyesindeki mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Hindistan'ın mesajların, talep edildiğinde adli makamlarca inceleme konusu yapılabilmesi için üçüncü taraflarca erişilebilir kılınmasını zorunlu kılan düzenlemesine karşı dava açtı.

Şirket, Delhi Yüksek Mahkemesine yaptığı başvuruda söz konusu düzenlemenin kullanıcıların mahremiyetini ihlal edeceğini belirtti.

Düzenleme ile WhatsApp'ın mesaj iletiminde kullandığı uçtan uca şifreleme yönteminin terk edilmesi gerekeceğine dikkat çeken şirket, bunun kişisel verilerin korunmasını ve bilgi güvenliğini tehlikeye atacağını vurguladı.

'ÖZEL MESAJLARIN MAHREMİYETİNİ KORUMAKTA KARARLIYIZ'

WhatsApp konuyla ilgili açıklama yaparak, "Tüm dünyada sivil toplum temsilcileri ve teknik uzmanlar, özel mesajları 'erişilebilir' kılanın uçtan uca şifrelemeyi kıracağı ve bunun ciddi suiistimallere yol açacağı konusunda uyarıyor. İnsanların özel mesajlarının mahremiyetini korumakta kararlıyız ve bu konuda Hint yasalarının elverdiği mücadeleyi yürütmeyi sürdüreceğiz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Yeni Delhi yönetimi, şubatta çıkan internet düzenlemesiyle Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerine suç niteliği taşıyan paylaşımları kaldırma, kötü niyetli enformasyon yayma girişimlerine karşı kullanıcı trafiğini ve bilgilerini paylaşma ve tüm paylaşımları adli takibe olanak sağlamak üzere üçüncü taraflar için erişilebilir kılacak şekilde düzenleme zorunluluğu getirmişti.

Yasal düzenlemenin yürürlüğe girmesinden itibaren ilan edilen 90 günlük geçici muafiyet süresi bugün itibarıyla doluyor.

Piyasa araştırma şirketi eMarketer'in verilerine göre, Whatsapp'ın Hindistan'da 390 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN