WhatsApp için bir dizi yeni özellik yolda

WhatsApp için bir dizi yeni özellik yolda

WhatsApp'ın özellikle Android için yayınladığı en yeni beta sürümlerinde bir dizi yeni özellik geldiği açıklandı.

Mevcut bir hesaba birden fazla cihazın bağlanmasını mümkün kılan "companion mode"u beta sürümünde sınırlı kullanıcı için yayınladıktan aylar sonra WhatsApp, özelliği Android için WhatsApp beta'nın en son sürümünü yükleyen tüm beta test kullanıcıları için yayınladı.

WABetaInfo'da yer alan bilgilere göre; çoklu cihaz desteğinin bir uzantısı olan ve kullanıcıların mevcut WhatsApp hesaplarını başka bir cep telefonuna bağlamaları için tasarlanan bu özellik ile kullanıcılar, hesaplarını ikincil bir cep telefonuna bağladıktan sonra, ana telefonda aktif bir internet bağlantısına ihtiyaç duymadan ikinci cihazdan da sohbetlerine erişebilecek.
Artan güvenlik önlemleri: WhatsApp'a gelecek bir diğer önemli özellik ise bireysel sohbetler için biyometrik kilitleme özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre, bu özellik sayesinde kullanıcılar, çok özel sohbetlerini parmak izi yöntemiyle kilitleyebilecek ve bu sohbetler, normal sohbetlerden farklı bir sayfada tutulacak.

Bazı Android için WhatsApp beta kullanıcılarının, tüm parametreleri genellikle varsayılan Kişiler uygulamasında olduğu gibi ayarlayabilecekleri yeni bir "kişi kullanıcı arayüzü" tespit ettikleri bildirildi

Kullanıcıların uygulama dışına çıkmalarına gerek kalmadan direkt uygulama içinde yeni kişi oluşturmasını ve kişiler üzerinde düzenlemeler yapmasını sağlayacak bu özelliğin 2.23.8.2, 2.23.8.4, 2.23.8.5 ve 2.23.8.6 sürümlerini kullanan kişiler için kullanılabilir olduğu; ancak yakında daha fazla kullanıcı ve sürüm için yayınlanacağı aktarıldı.

Yakında Android uygulamasına gelecek bir güncelleme ile WhatsApp arayüzüne bir alt navigasyon barı geleceği duyuruldu. Bu değişiklikle, navigasyon çubuğunun iPhone'da da olduğu üzere ekranın alt kısmına gelmesiyle Sohbetler, Topluluklar, Durum ve Aramalar'a erişim daha kolay hâle gelecek. Öte yandan, kamera, arama ve ayarlar ekranın sağ üst köşesinde kalmaya devam edecek.

Son olarak, WhatsApp'ın bir süredir mesaj düzenleme özelliği üzerinde çalıştığı biliniyor. Henüz test aşamasında olan bu özellik ile kullanıcıların bir mesajı gönderdikten sonra 15 dakika içinde hatalarını düzeltmek için mesaj üzerinde düzenleme yapabilecek ve düzenlenen mesajlar düzenlendiklerine dair bir etikete sahip olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN