Whatsapp Instagram ve Facebook mesajlaşma uygulaması çöktü

Whatsapp Instagram ve Facebook mesajlaşma uygulaması çöktü

Anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp programı Türkiye'de çöktü. Whatsapp üzerinden mesaj almak ya da göndermek isteyenler telefon ve masaüstü Whatsapp Web uygulamasını kullanamıyor. Ulaştırma Bakanlığı ve Facebook yaşanan problemle ilgili açıklama yaptı. Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Sorun global biz de kısmen etkileniyoruz' dedi. Facebook da sorunun farkında olduklarını ve çözeceklerini bildirdi.

Facebook'un anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp'a Türkiye'de erişim sorunu yaşanıyor.

whatsapp-001.png

Türkiye'de milyonlarca Whatsapp uygulaması kullanan kullanıcılar program üzerinden mesaj alma ya da gönderme işlemini yapamıyor.

Whatsapp ile aynı çatıyı paylaşan sosyal medya uygulamaları Instagram ve Facebook'a da erişim sağlanamıyor.

SERVER HATASI VERİYOR

Cep telefonundan ya da Whatsapp Web üzerinden uygulamaya erişmeye çalışan kullanıcılar an itibarıyla "5xx Server Error" hatası alıyor. Bu hata internet dilinde aşırı yoğunluk ya da server hizmeti sağlayan ana makinada meydana gelen hatadan kaynaklanıyor.

5xx SERVER ERROR NE DEMEK?

5xx Server Error hatası sunucu taraflı bir hata olarak bilinmektedir. Kullanıcılar hatayı kendinde arasa da aslında bu hata kullanıcıdan değil Instagram'dan kaynaklıdır. Instagram sunucularındaki bir hatadan dolayı hizmet çalışamaz duruma gelir. Bu durum genelde Instagram yetkililileri tarafından fark edildiğinde düzeltilir. Bazen siber saldırılar Instagram sunucularını çalışamaz duruma getirir.

"SESLİ MESAJDA KESİNTİ YOK" ÖZELLİĞİNİ DUYURMUŞTU

Türkiye'de çöken Whatsapp uygulaması kısa süre önce sesli mesaj uygulamasında kesintisiz iletişim projesini duyurmuştu.

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatApp sesli notlar özelliğini geliştirmek için yeni bir güncelleme hazırladığı bildirilmişti.

Halihazırda WhatsApp'taki sesli mesajları dinleyebilmek için sohbet penceresini açık tutmak gerekiyor. Sohbetten çıkıldığı anda mesaj kesiliyor.

Yeni uygulamada bir sesli mesajı dinlemeye başlandığında başka bir sohbet penceresine geçiş yapılsa bile mesaj, dinlenmeye devam edilebildiği ortaya çıkmıştı.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: SORUN GLOBAL

Türkiye'de milyonlarca kullanıcının erişemediği sosyal medya uygulamaları Facebook, Instagram ve Whatsapp'taki çökmenin nedeniyle ilgili Ulaştırma Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan açıklama yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Whatsapp, Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşandığını bildirdi.

Bakan Yardımcısı Sayan, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, “Whatsapp,, Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir” ifadelerini kullandı.

FACEBOOK: SORUNUN FARKINDAYIZ

İnternet kullanıcıları, aynı çatı altında faaliyet gösteren WhatsApp, Facebook ve Instagram’a girmekte sorun yaşarken, dünya çapında erişim aksaklıklarını tespit eden “downdetector.com” adlı internet sitesine kullanıcılar tarafından çok sayıda hata bildirimi gönderildi.

Facebook, WhatsApp ve Instagram uygulamalarına dünya genelinde erişilemeyince şirketler twitter üzerinden, “Sorunları en kısa sürede halledeceğiz” açıklaması yaptı.

Facebook, WhatsApp ve Instagram uygulamalarına dünya genelinde erişilemeyince şirketler twitter üzerinden, “Sorunları en kısa sürede halledeceğiz” açıklaması yaptı.

Facebook, WhatsApp ve Instagram uygulamalarına akşam saatlerinde erişimin kesilmesinin ardından şirketler, Twitter hesaplarından sorunlara ilişkin açıklama yaptı. Erişim sıkıntısının birçok ülkede yaşandığı duyuruldu. Yapılan açıklamalar şöyle:

FACEBOOK: ÖZÜR DİLERİZ

"Facebook: Bazı kişilerin uygulamalarımıza ve ürünlerimize erişmekte sorun yaşadığının farkındayız. İşleri olabildiğince çabuk normale döndürmek için çalışıyoruz ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.

whatsapp-facebook.jpg

WHATSAPP: SABRINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

WhatsApp: Şu anda bazı kişilerin WhatsApp ile ilgili sorunlar yaşadığının farkındayız. İşleri normale döndürmek için çalışıyoruz ve mümkün olan en kısa sürede buraya bir güncelleme göndereceğiz. Sabrınız için teşekkürler!

INSTAGRAM: BİZİMLE KALIN, BİZ VARIZ!

Instagram: Instagram ve arkadaşları şu anda biraz zor zamanlar geçiriyor ve bunları kullanırken sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bizimle kalın, biz varız! #InstagramÇöktü ”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN