Whatsapp stalkerleri şimdi yandınız... Bir dönem sona eriyor! Artık bunu yapamayacaksınız... Anında karşı tarafa bildirim gidecek

Whatsapp stalkerleri şimdi yandınız... Bir dönem sona eriyor! Artık bunu yapamayacaksınız... Anında karşı tarafa bildirim gidecek

En çok tercih edilen mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan WhatsApp yeni güncellemesini duyurdu. Uygulamanın yeni güncellemesi ile, 'bir kere görüntüle' mesajlarında alınan ekran görüntüsüne engel getiriliyor. İşte detaylar...

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni güncellemesinde yer alan yenilikleri açıkladı. Uygulamanın yeni güncellemesiyle birlikte, 'bir kere görüntüle' mesajlarında ekran görüntüsü alınamayacak.

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, yeni özelliğin uygulamadaki mesajlaşmaları karşılıklı konuşma kadar gizli ve güvenli tutmaya yarayacağını belirtti.

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALANLAR YANDI!

Şuan test aşamasından geçen güncelleme hayata geçirildiğinde bir kere görüntüle ya da süreli mesaj özellikleriyle yollanan mesajların ekran görüntüsünün alınması engellenecek. Bu sayede kişiler mesajları karşıdakinden habersiz kaydedemeyecek.

Ekran görüntüsü almak isteyen kullanıcılar, "Ekran görüntüsünü güvenlik politikasından dolayı alamazsın" uyarısıyla karşılaşacak.

Ayrıca 3. taraf uygulamalar aracılığıyla ekran görüntüsü alındığında, alınmış olan görüntü siyahlaşıyor ve bu uygulamaların da bir faydası olmuyor.

WhatsApp'ın gizlilik artırıcı yeni güncellemesinin bu ay içerisinde hizmete sunulacağı tahmin ediliyor.

 whatsapp güncellemesi

AVATAR OLUŞTURABİLECEKSİNİZ!

Önceki ay ismini Meta yapan ve sanal dünyaya adım atan Facebook, bünyesinde yer alan diğer uygulamalarını da metaverse evrenine dahil ediyor. Bu doğrultuda, Instagram'dan üç boyutlu avatar oluşumunu açan Facebook, bu özelliğini WhatsApp'a da eklemeye karar verdi.

ARTIK KOLAYLIKLA AYRILABİLECEKSİNİZ!

WhatsApp'ın yeni özellikleri arasında sessizce gruptan ayrılmak da yer alıyor. Kullanıcılara daha iyi deneyimler sunmak isteyen WhatsApp'ın bu özelliği de şimdiden heyecanlandırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN