WhatsApp'ta bomba gibi özellik! Silinme işlemi tarihe karışıyor... Artık mesajlar hiçbir yere gitmiyor!

WhatsApp'ta bomba gibi özellik! Silinme işlemi tarihe karışıyor... Artık mesajlar hiçbir yere gitmiyor!

Dünya üzerinde en sık kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından birisi olan WhatsApp yeni bir özellik daha duyurdu. Son dönemlerde sık sık güncellemeler ile gündeme gelen WhatsApp platformu silinen mesajlara çare getiriyor. Milyarlarca kullanıcısı olan WhatsApp yeni özelliği ile birlikte kullanıcılarına müjdeyi verdi. Peki yeni özellik ile birlikte neler gelecek? İşte tüm detaylar...

WHATSAPP YENİ ÖZELLİĞİNİ DUYURDU!

Dünya üzerinde milyarlarca kullanıcısı olan WhatsApp kısa bir süre önce yeni bir özellik daha duyurdu. Anlık mesajlaşma uygulamalarının başında yer alana WhatsApp yeni özelliği ile birlikte güncellemeye gidiyor. WhatsApp uygulamasının en dikkat çeken sorunlarından birisi olan içerikleri kaybetme durumu birçok kişinin başına gelmiştir.

Kimsenin hoşnut olmayacağı bu durumu ortadan kaldırmak adına WhatsApp yetkilileri yeni güncellemeler duyurdu. Kullanıcıların mesajları ve medyalarını bulutta yedekleme imkanı sağlayan yeni bir güncelleme kısa sürede piyasaya sürülecek. Açıklanan yeni özellik ile birlikte kullanıcıların fotoğrafları, videoları, belgeleri ve mesajlarını kaybetmek sonra eriyor.

Yapılan yedekleme işlemi ile birlikte kaybetme riski ortadan kaldırılarak depolama alanlarına yükleniyor. Telefondaki verilerin yanlışlıkla veya istemeden silinmesi halinde verileri kaybetmemek için yeni özellik çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Verileri istenildiği zaman internet üzerinden geri yükleyebilme imkanı sağlanacak.

1-1-large.png

YEDEKLEME SORUNUNA TAM ÇÖZÜM!

WhatsApp platformuna getirilecek olan bulut özelliği ile birlikte kullanıcıları büyük bir dertten kurtarılması hedefleniyor. Her kullanıcıda bulunan Google Drive ya da Apple iCloud hesabına yedekleme yapılacağı belirtiliyor. Yeni gelecek olan WhatsApp özelliği ile birlikte depolama alanı ve güvenlik açısından dikkat çeken bir özellik oldu.

Ayriyeten verilerin yedeklenmelerini otomatik olarak yapmasıyla kullanıcıyı büyük bir zahmetten kurtardığı düşünülebilir. Kullanıcıların aynı zamanda buluta yapılacak olan yedeklemeyi manuel olarak da yapabileceği paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

0-36-1240x697.jpg

BU HESAPLAR YOKSA YEDEKLEME YAPILMIYOR!

Yeni gelen özellik ile birlikte WhatsApp verilerini yedeklemek adına daha öncesinde Google Drive ya da iCloud hesabınızın olması gerekir. Belirtilen hesapların açılmaması durumunda yedekleme yapılamayacaktır.

Belirtilen yeni özelliğin bulut sistemli yedekleme yapması ile birlikte kullanıcılara kısa bir süre içerisinde sunulması bekleniyor. Mesajları, medyaları, sesleri ve diğer tüm belgeleri güvenli bir şekilde depolayacak olan bu özellik ile birlikte verilerin kaybolma riski de ortadan kaldırılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN