WhatsApp'tan eşleri kızdıracak yeni özellik! Şifre üzerine şifre geliyor: Eşiniz değil hackerler bile bunu kıramaz

WhatsApp'tan eşleri kızdıracak yeni özellik! Şifre üzerine şifre geliyor: Eşiniz değil hackerler bile bunu kıramaz

WhatsApp’tan eşleri kızdıracak yeni özellik! Eklendikçe ekleniyor! Şifre üzerine şifre geliyor! Mesajını güvende tutmak isteyenler bu özelliği çok sevecek! Eşiniz değil hackerler bile bunu kıramaz! İşte WhatsApp’ın yeni özelliği...

Meta, dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp için yeni bir güvenlik özelliğini test ediyor. Yeni özellik çiftleri kızdıracak şekilde.

SOHBET KİLİYLEME ÖZELLİĞİNE ŞİFRE EKLENİYOR

sohbet-kilitleme-nasil-yapilir-3.webp

WhatsApp, milyarlarca kullanıcı ile dünya genelinde lider bir konumda bulunuyor. Güvenlik ihtiyaçlarının artmasıyla birlikte, Meta şirketi WhatsApp'a Sohbet Kilitleme için Şifreli Mesajlar özelliği üzerinde çalışıyor.

Bu yeni özellik, WhatsApp sohbetlerini ekstra bir güvenlik katmanı ile koruma imkanı sunuyor. Kullanıcılar, şifreli mesajlar özelliği sayesinde sohbetlerini yalnızca belirledikleri özel bir şifre ile açabilecekler.

Meta, güvenlik ve gizliliğe verdiği önemi artırarak geçtiğimiz aylarda parmak izi tarayıcısı ve yüz tarama ile açılabilen sohbet kilidi özelliğini kullanıma sunmuştu. Bu özellik sayesinde, telefonun başka bir kişinin eline geçtiğinde önemli mesajlara erişimi sınırlamak mümkün hale gelmişti. Şimdi ise Meta, kilidi açma seçenekleri arasına şifreyi ekleyerek güvenlik seviyesini daha da artırıyor.

ŞİFRE EMOJİLERLE DE OLUŞTURULABİLECEK

sohbet-kilitleme-nasil-yapilir-2.webp​​​​​​​

Meta'nın WhatsApp için tanıttığı Şifreli Mesajlar özelliği, belirlenen özel bir şifre ile istenilen sohbetleri kilitleyebilme imkanı sağlıyor. Kullanıcılar, harf, sayı, özel karakter ve hatta emojilerden oluşan gizli bir kod belirleyerek sohbetlerini ek bir güvenlikle koruyabilecekler.

Meta, bugün WhatsApp’ın resmi X (Twitter) hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Şifreli Mesajlar özelliğini tanıttı. Yapılan açıklamaya göre, bu özellik bazı ülkelerde kullanıma sunuldu. Ancak, dünya genelinde ne zaman tüm kullanıcılara açılacağı henüz bilinmiyor. Tahminlere göre, özelliğin global olarak kullanıma sunulması önümüzdeki haftalarda gerçekleşebilir.

SOHBET KİLİTLEME NASIL YAPILIR?

sohbet-kilitleme-nasil-yapilir.jpg​​​​​​​

Sohbetleri kilitlemek WhatsApp kullanıcıları için daha da kolay hale geliyor. Son güncelleme ile birlikte, güvenlik önlemleri almak istenilen bir sohbete basılı tutarak "Kilitle" seçeneğine dokunmak yeterli olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN