WhatsApp’tan herkesi şaşırtan özellik! Artık diğer uygulamaların mesajları da doğrudan WhatsApp'tan gelecek

WhatsApp’tan herkesi şaşırtan özellik! Artık diğer uygulamaların mesajları da doğrudan WhatsApp'tan gelecek

Milyarlarca kullanıcısı olan WhatsApp, herkesi şaşırtan yeni bir özellikle teknoloji gündemine bomba gibi düştü. Artık diğer uygulamaların mesajlarını direkt WhatsApp’tan görebileceksiniz. İşte konuya ilişkin detaylar...

En çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, çapraz mesajlaşma özellikleriyle kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu özellik sayesinde diğer mesajlaşma uygulamaları olan Signal, Telegram gibi mesajlaşma uygulamaları arasında iletişim kurulabilecek. Bu durum uygulamayı daha kullanışlı hale getirecek gibi görünüyor.

yeni-proje-44.jpg

WHATSAPP’TAN ÇAPRAZ PLATFORM DESTEĞİ

ShiftDelete’de yer alan habere göre, AB düzenlemelerinin bir sonucu olarak WhatsApp’ın diğer mesajlaşma uygulamalarıyla entegre olma yolunda yeni adımlar atmaya başladı. WhatsApp’ın yöneticilerinden biri olan Dick Brouwer, verdiği bir röportajda konuya ilişkin olarak uygulamalar arasındaki mesajlaşmanın nasıl entegre edilebileceğine ilişkin bazı söylemlerde bulundu. Bu kapsamda varsayılan olarak etkinleştirir demeyecek olan bu durumun kullanıcıların tercih etmesi durumunda söz konusu olacağını söyledi. Öte yandan WhatsApp ve üçüncü taraf uygulaması sohbetleri birbirlerinden ayrı kalacak ve üçüncü taraf konuşmaları ayriyeten bir “üçüncü taraf sohbetleri” gelen kutusuna yerleştirilecek.

Mesajların ayrı bir gelen kutusunda toplanmasının nedenleri arasında ise WhatsApp’ın diğer hizmetlerin aynı seviyede koruma sağlayamayacağını düşündüğü endişesinden karşımıza çıkıyor.

yeni-proje-45.jpg

META ŞARTLARINI KABUL ETMELERİ GEREKİYOR

Tüm bunların yanı sıra üçüncü taraf hizmetlerin WhatsApp ve Messenger ile uyumlu olabilmesi için Meta’nın belirlediği şartları kabul etmesi gerekli. Konuya ilişkin anlaşma ayrıntıları henüz açıklanmasa da bazı mesajlaşma uygulamalarının kendi güvenlik ve bağımsızlıklarından ödün vermeleri durumunda Meta’dan gelecek olan şartlara uymamaları gibi bir durum söz konusu. Öte yandan Meta tarafından yapılan açıklamaya göre Meta, more üçüncü taraf hizmetlerin Signal şifreleme protokolünü benimsemesini tercih ettiği bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN