WhatsApp'tan o sorunu çözen özellik! Sesli mesajları artık dinlemenize gerek yok: Yeni güncellemeyle geliyor

WhatsApp'tan o sorunu çözen özellik! Sesli mesajları artık dinlemenize gerek yok: Yeni güncellemeyle geliyor

WhatsApp kullanıcılarının hep olmasını istediği özellik sonunda geldi! O soruna çözüm geldi. Müsait olmadığınıza zamanlarda sesli mesajları ertelemenize gerek kalmayacak, dinlemeden anlayacaksınız. Yeni güncellemeyle geliyor...

WhatsApp, Android kullanıcıları için beklenen bir özellikle güncellenmeye devam ediyor. Mayıs 2023'ten beri iOS platformunda bulunan WhatsApp transkriptleri özelliği, artık Android kullanıcıları için de sunuluyor. Bu özellik sayesinde, sesli mesajlar otomatik olarak metne dönüştürülerek kullanıcılara önemli bir kolaylık sağlanıyor.

WHATSAPP’TA SESLİ MESAJLARI YAZIYA DÜNŞTÜRME

WhatsApp transkriptleri, sesli mesajları yazıya dönüştürerek mesajların daha kolay erişilebilir olmasını sağlıyor. Bu işlem, telefonun konuşma tanıma özelliği kullanılarak gerçekleştiriliyor ve WhatsApp'ın diğer özellikleri gibi uçtan uca şifrelenmiş durumda bulunuyor.

Ancak, bu özelliğin bazı sınırlamaları da bulunuyor. Metne dönüştürme işlemi her zaman %100 doğru sonuç vermeyebilir ve sesli mesajın iki dakikadan daha kısa olması gerekiyor. Daha uzun mesajlarda ise kullanıcıların "Metne çevir" butonuna dokunarak transkripti görüntülemesi gerekiyor.

WhatsApp'ın Android beta sürümünde ortaya çıkan bu özelliğin ne zaman normal sürüme geleceği henüz belirsizliğini koruyor. Ancak, özelliğe erişmek isteyen kullanıcıların 150MB yeni uygulama verisi indirmesi gerekecek.

iOS SESLİ MESAJ TRANSKRİPTLERİ ÖZELLİĞİ AÇMA

Ayrıca, iOS kullanıcılarının Sesli Mesaj Transkriptleri özelliğini etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için Ayarlar > Sohbetler > Sesli Mesaj Transkriptleri bölümüne gitmeleri gerekiyor. Özelliğin çalışması içinse "Hey Siri" özelliğinin etkinleştirilmiş olması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN