Yapay zeka işsiz mi bırakacak? Son yayımlanan rapor korkutucu: Ülkedeki yüzde 11'lik nüfus işsiz kalabilir

Yapay zeka işsiz mi bırakacak? Son yayımlanan rapor korkutucu: Ülkedeki yüzde 11'lik nüfus işsiz kalabilir

Yapay zeka günümüzde her alanda aktif olarak görülmekte! Peki yapay zeka insanları işsiz mi bırakacak? Son yayımlanan rapor ise korkutucu gerçeği gözler önüne serdi! Ülkedeki yüzde 11'lik nüfus işsiz kalmakla karşı karşıya...

Son yıllarda, teknolojinin hızlı ilerlemesiyle birlikte yapay zeka alanında da önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmeler, sohbet robotlarından oyunlar üreten yapay zeka sistemlerine, 3D modeller üreten yazılımlardan doğal afet tahminleri yapan araçlara kadar geniş bir yelpazede hayatımıza nüfuz etti. Ancak, bu ilerlemelerin bir sonucu olarak işsizlik endişesi de ortaya çıkıyor.

1,5 MİLYON KİŞİ İŞSİZ KALABİLİR

G7 ülkeleri, yapay zekâ için ortak bildiri paylaştı | Teknoloji

Birleşik Krallık'ta yapılan bir araştırma, yapay zeka teknolojilerinin ilerlemesinin iş gücünü etkileyebileceğini ortaya koyuyor. Kamu Politikası Araştırma Enstitüsü tarafından yayımlanan rapora göre, ülkedeki iş gücünün yaklaşık yüzde 11'i yapay zeka tarafından üstlenilebilecek. Bu durum, ekonomide herhangi bir büyüme olmaksızın yaklaşık 1,5 milyon kişinin işsiz kalabileceği anlamına geliyor.

Raporda, yapay zekanın özellikle veri tabanı yönetimi gibi alanlarda etkili olabileceği ve orta düzeyde gelire sahip çalışanların işsizlik riskinin daha yüksek olduğu vurgulanıyor. Ayrıca, yapay zekanın önümüzdeki yıllarda Birleşik Krallık'taki iş gücünün önemli bir kısmını yerinden edebileceği tahmin ediliyor.

YAPAY ZEKA AYNI ZAMANDA YENİ İŞ ALANLARI OLUŞTURUYOR

Zeka Yapay, Peki ya Etik? Yapay Zekada Toplumsal Cinsiyet Eşitliği - Sivil Sayfalar

Ancak, yapay zeka teknolojilerinin işsizlik yarattığına dair yaygın bir algıya rağmen, aslında bu teknolojiler yeni iş alanları da yaratıyor. Örneğin, birçok yazılım şirketi, yapay zeka destekli sohbet botlarını etkili bir şekilde kullanabilecek çalışanlar arıyor. Bu nedenle, yapay zekanın işsizlik yaratmak yerine, doğru şekilde kullanıldığında yeni fırsatlar sunabileceği belirtiliyor.

Kamu Politikası Araştırma Enstitüsü'nün raporu Birleşik Krallık için hazırlanmış olsa da, diğer ülkelerde de benzer etkilerin yaşanması muhtemel. Yapay zeka teknolojilerinin iş dünyasını nasıl etkileyeceği ve iş gücünü nasıl şekillendireceği konusu, önümüzdeki yıllarda daha da fazla tartışılacak bir konu olarak öne çıkıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN