Yapay zekayı da kendimize benzettik! Siri'ye dedikodu özelliği geliyor: Sohbeti bırakın, iki lafın belini kıracak

Yapay zekayı da kendimize benzettik! Siri'ye dedikodu özelliği geliyor: Sohbeti bırakın, iki lafın belini kıracak

Apple’dan herkesi şaşırtan yeni bir hamle geldi. iOS 18’le birlikte artık Siri’ye dedikodu özelliği geliyor. İşte detaylar…

Apple, Siri için İos 18’le beraber eğlenceli olacak dedikodu yapma özelliğini getiriyor. Yeni güncellemeyle gelecek olan yapay zeka özellikleri ile, Siri artık daha doğal ve akıcı konuşma sağlayacak. Bu sayede, iPhone kullanıcıları keyifli ve interaktif ve deneyim yaşayacak.

SİRİ DAHA AKICI BİR KONUŞMA SUNACAK

iOS 18 güncellemesiyle Siri, artık kullanıcılarla daha doğal ve akıcı bir sohbet kuracak. Siri’nin yeni dedikodu özelliğiyle, kullanıcılar güncel haberleri ve sosyal medya dedikodularını Siri’den alabilecek. Aynı zamanda Siri, bildirimlerin özetini otomatik olarak aktaracak, haber makalelerini kısa özetler ile paylaşarak, sesli notları yazıya dökebilecek.

siriye-dedikodu-ozelligi-geliyor.jpg

Yeni özellikle birlikte Siri, yalnızca bir asistan olmayacak, tam bir arkadaş görevi görerek kullanıcılarla sohbet edecek. Apple, Siri ile gelen dedikodu özelliği dışında, iOS 18 ile birçok uygulamayı da baştan sona yeniliyor. Mail, Fotoğraflar, Notlar, Apple Music, Haritalar, Mesajlar, Sağlık ve Fitness gibi uygulamalarda büyük değişikliklere gidecek. Aynı zamanda, Takvim ile Hatırlatıcılar da birbirine entegre edilecek.

siriye-dedikodu-ozelligi-geliyor-1.jpg

Apple, fotoğraf düzenlemeyi sevenler için de yenilikler getirecek. iOS 18, fotoğraflar için basit yapay zeka tabanlı düzenleme araçlar sunacak. Ancak, photoshop gibi profesyonel bir düzenleme beklentisine girmemek gerekiyor. Apple, bu özelliklerin birçoğunu cihaz üzerinde işlemeye odaklanacak. Şu bilgiyi de verelim, şuan henüz ChatGPT seviyesinde bir sohbet botu bulunmuyor, çünkü Apple’ın yapay zeka teknolojisi bu seviyeye ulaşmadı.

siriye-dedikodu-ozelilgi-geliyor.jpg

GEÇİCİ BİR ÇÖZÜM OLARAK SUNULACAK

Yani çok üst düzeyde bir Siri göremeyebiliriz. Fakat, Apple’ın OpenAl’la yaptığı anlaşma sayesinde bazı yapay zeka özellikleri İos 18’e entegre edilecek. Buna insansı bir biçimde konuşmak da dahil. Bu geçici bir çözüm olacak ve Apple’ın kendi chatbotunu geliştirene kadar devam edecek.

Aynı zamanda, Apple Google’la da Gemini yapay zekasını lisanslamak için görüşmelerini sürdürüyor. Ancak henüz bir anlaşmaya varılmadı ve WWDC etkinliğine yalnızca birkaç hafta kaldı. 10 Haziran’da yeni özelliklerin tanıtımının yapılacağı etkinlikte daha ne gibi sürprizler ile karşılaşılacağı da merak konusu…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN