Youtube 1000 abone olunca ne oluyor?

Youtube 1000 abone olunca ne oluyor?

Youtube platformunda 1000 aboneye ulaşıldığında, eğer sahip olunan kanal 4000 saat izlenmeye de sahipse, Youtube kanalın para kazanmasını aktifleştirir.

YOUTUBE'DA VİDEOLARDAN PARA NASIL KAZANILIR?

Youtube üzerinden kendi ürettiğiniz videolarla para kazanmanın belli başlı alternatifleri bulunur.

Bunlardan bazıları şu şekildedir:

  • Youtube'da ürettiğiniz içeriğin bir sponsor tarafından desteklenmesi
  • Youtube'un, kanalın içerik konusuna göre videolara atadığı reklamlar
  • Videoların izlenme sayısı

YOUTUBE VİDEOLARI KAÇ İZLENMEYE KAÇ PARA VERİR?

Youtube içerisinde video üretilen konu miktarı sayısızdır. Platform, içerisinde bilimden sanata, eğlenceden teknolojiye, bilgilendirici videodan öğretici videoya, ekonomiden tarihe kadar daha birçok sayısız alanda konu hacmine sahiptir.

Aynı zamanda, Youtube bu alanların her birine farklı miktarlarda ödemeler gerçekleştirir. Bu sebepten dolayı, sabit bir izlenmeye sabit bir gelir diye bir şey yoktur. Bir örnek vermek gerekirse, 1000 aboneye sahip bir ekonomi kanalıyla, 1000 aboneye sahip bir eğlence kanalını varsayalım.

Bu kanalların çektiği bir videonun 20 bin izlenme aldığını varsayalım. Ayrıca bu iki kanalın da sponsorunun olmadığını ve kanalın yalnızca bu videoların izlenmelerinden, beğenilerinden ve Youtube'un videonun içerisine yerleştirdiği reklamlardan para kazanacaklarını varsayalım.

İki kanalın da geliri farklı olacaktır. Bunun sebebi, Youtube öğretici videoya farklı, eğlence videosuna ayrı bir gelir sunar. Youtube, bir politika olarak, teknoloji, ekonomi vb. gibi öğretici videolara, eğlence videolarından daha fazla gelir sağlar.

YOUTUBE VİDEOLARDAKİ REKLAMLARI NEYE GÖRE VERİYOR?

Youtube'un videolara koyduğu reklamlar videonun konusuna, videoyu izlemek için, videoya tıklayan kişinin Youtube üzerindeki ilgilendiği içeriklere ve reklam verenlerin Youtube'a verdikleri reklamlara göre değişiklik göstermektedir. Örneğin, müzik ile ilgili bilgi veren bir kanala müzikle alakalı reklamlar verilirken, teknoloji ile ilgili bir kanala teknolojiyle alakalı reklamlar verilir.

YOUTUBE'DA EN ÇOK NE İZLENİYOR?

Youtube üzerindeki en popüler ve insanların ilgi gösterdiği içerik modellerinden biri eğlence videolarıdır. Bunun çeşidi ve şekli değişiklik gösterebilir. Kimi kanal sahibi bilgi vererek, deney yaparak eğlendirebilirken, kimi kanal sahibi sadece sohbet tarzında yapabilir eğlence videolarını.

Platformdaki popüler içerik türlerin biri ise çocuk videoları olmakta. Youtube'un şu ana kadar en çok izlenmiş videosu bir çocuk şarkısı olan "Baby Shark"tır. 18 Haziran 2016 tarihinde yüklenen bu video, bugüne kadar 12.2 milyar kişi tarafından izlenmiştir. Bir diğer en çok izlenen video modeli ise eğitici ve öğretici video türleridir.

Bu video türleri, dil öğreten kanallardan, e-ticaret satışı hakkındaki kanallara, müzik yapma kanallarından, iyi bir fotoğrafın nasıl çekileceği ile ilgilenen kanallara kadar büyük bir video konu aralığına sahiptirler. Aynı zamanda Youtube üzerinden ürün inceleme videoları da büyük ilgi görmektedir. Bu tür videolar da içerisinde elektronik olmak üzere birçok farklı şey barındırabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN