Tesla, akıllı telefonların geleceğini 89 yıl önce bilmiş

Tesla, akıllı telefonların geleceğini 89 yıl önce bilmiş

Çağın en önemli mucitlerinden Nikola Tesla'nın, 89 yıl önce yaptığı br söyleşide akıllı telefonların geleceğini öngördüğü ortaya çıktı.

Adına kayıtlı 750 patent bulunan Sırp fizikçi ve mucit Nikola Tesla, akıllı telefonların geleceğini tam 89 yıl önce tahmin etmiş.

Bugün 159'uncu doğum günü olan 10 Temmuz 1856 doğumlu mucit, geleceği yorumladığı bir röportajda, insanların mesafe problem olmaksızın birbirleriyle iletişimde olacağını şu şekilde özetlemiş:

“Televizyon ve telefonun ötesinde, kilometrelerce uzaklıkta dahi birbirimizi mükemmel bir şekilde göreceğiz ve duyacağız. Ayrıca bu teknoloji bugünün telefonlarına kıyasla çok daha basit olacak, bir adam telefonunu cebinde taşıyabilecek.”

Nikola Tesla’nın icatlarından bazıları ise şöyle: Radyo sistemi, floresan lamba, uzaktan kumanda, neon ışıkları, hız-ölçeri, otomobillerdeki ateşleme sistemini, lazer teknolojisi, radarın teknolojisinin temelleri, elektron mikroskobunu ve mikrodalga fırını…

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN