Torunu olanlara müjde! Torununa bakanlara devlet maaaş bağlayacak: 2500 TL ödeme için bu şarta dikkat!

Torunu olanlara müjde! Torununa bakanlara devlet maaaş bağlayacak: 2500 TL ödeme için bu şarta dikkat!

İhtiyaç sahibi insanlara sağlanan sosyal destek ödemeleri hız kesmeden devam ederken bir yenisi daha eklendi. Peki torun bakanlara yardım şartları nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından karşılanan sosyal destek ödemelerine her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Peki torun bakanlara verilecek 2 bin 500 TL ödemenin şartları nedir? Kimler faydalanabilir? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TORUN BAKANLARA DESTEK GELİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre torun bakan vatandaşlara 2 bin 550 TL destek verilecek. Kadınların iş hayatına devam edebilmeleri için torunlara bakan kişilere aylık olarak 2 bin 550 TL destek ödemesi yapılacak. Ödemeler hak sahiplerine PTT aracılığıyla verilecek. Başvuru yapacak kişilerin belirlenen fiziki şartları taşıması gerekiyor. Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sayfası üzerinden yapılacak. 

Torun Bakan Kişilere Destek Ödemeleri

Başvuru yapmak için gerekli şartlar şu şekilde; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması, bakılan torun ve babaanne ya da anneannenin aynı şehirde yaşaması ve anne ile çocuğun aynı adreste, bakan kişinin ise farklı bir adreste oturması; annenin SGK'ya bağlı olması ve bakılan çocuğun üç yaşından küçük olması, bakan kişinin fiziki ve ruhsal bir sorunu olmaması ve bakan kişi 65 yaşından büyükse sağlık sorunu olmadığını belgeler bir sağlık raporu alması, annenin iş veren kişiyle üçüncü dereceye kadar bir akrabalık bağı olmaması, annenin en az 1 sene özel sektörde ve sigortalı olarak çalışması, annenin destek süresince çalışmaya devam etmesi, ailenin çocuklar için başka bir bakıcı tutmaması, anne ve babanın kazandığı gelirin belirlenen üst sınırı geçmemesi, annenin en az 18 yaşında olması şartlarının yerine getirilmesi gerekiyor. Yeni başlatılan proje henüz deneme aşamasında olduğu için şimdilik yalnızca İstanbul, Bursa, İzmir, Sakarya, Ankara, Kayseri, Konya, Antalya, Tekirdağ, Gaziantep illerinde uygulanacak. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN