Trakya'da başlayan kar İstanbul'a ne zaman geliyor? Meteoroloji'den son dakika İstanbul hava tahmini

Trakya'da başlayan kar İstanbul'a ne zaman geliyor? Meteoroloji'den son dakika İstanbul hava tahmini

Vatandaşların gözü 4 Ocak hava durumu ve Meteoroloji'den son dakika hava durumu açıklamalarında. Haberimizde "Bu gün hava nasıl olacak?" sorusunun yanıtını ve İstanbul hava tahminini bulabilirsiniz. Meteoroloji'nin kar uyarısı sonrasında dün akşam yüksek yerlerde kar yağışı başladı ama şehir genelinde karla karışık yağmur etkili. Peki "İstanbul'a kar ne zaman yağacak?", "Hava nasıl olacak?" İstanbul hava tahminleri ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son dakika hava durumu tahminleri ve kar yağışı uyarılarının detayları...

4 Ocak Cuma günü Meteoroloji'den gelen son dakika hava durumu tahminleri ve İstanbul hava durumu hakkında merak edilen tüm detayları haberimizden takip edebilrisiniz. Dün akşam itibariyle yurt genelinde kar yağışı etkili oldu. yurt genelinde soğuk hava ve kar yağışı etkili oldu. Yurtta birçok ilde okullar tatil edilirken, İstanbul'a yağması beklenen kar yağışı karla karışık yağmur olarak yağdı. Sağnak yağış hayatı felçe uğrattı. Özellikle itfaye ve polis gece gec saatlerden beri vatandaşların rahat etmesi için yoğun bir şekilde çalışıyor. Meteoroloji hava durumu ile ilgili yeni uyarılar yaptı. İstanbullular "Bugün hava nasıl olacak", "İstanbul'da ne zaman kar yağışı başlayacak" sorularının yanıtını araştırıyor. İşte 4 Ocak hava durumu tahminleri ve merak edilen tüm detaylar...

4 OCAK İSTANBUL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte vatandaşlar yaşadığı şehirlerdeki hava durumunu merak ediyorlar. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamalara İstanbul'da bugün yağışlı bir hava olacak fakat kar yağışı bugün için beklenmiyor. Marmara bölgesinde; Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren doğusu, zamanla güney ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, bölgenin güneydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi tahmin ediliyor.

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ İÇİN TIKLAYIN 

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde önemli bir değişiklik olmayacağı, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara, Kuzey Ege ve Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya, Mersin, Adana ve Hatay çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) yağmur ve sağanak, Antalya'nın yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

19-01/04/stanbul-hava-durumu-1546594021.jpg

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren doğusu, zamanla güney ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, bölgenin güneydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi tahmin ediliyor.

BURSA °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ÇANAKKALE °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu

İSTANBUL °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey kesimleri, akşam saatlerinden itibaren Anadolu Yakası ve zamanla il geneli yağmurlu

KIRKLARELI °C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu

19-01/04/4-ocak-meteorolojiden-son-dakika-hava-durumu-trakyada-basladi-istanbula-geliyor.jpg

METEOROLOJİDEN SON HAVA DURUMU AÇIKLAMASI

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara Bölgesi'nin yarın Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç merkezi ile akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının yarın akşam saatlerinden itibaren 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor. Yeni sistemle birlikte önümüzdeki günlerde kuvvetli yağmur ve kar yağışları ile zamanla fırtınanın etkili olacağı öngörülüyor.

Yarın bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmurla başlayacak yağışların, akşam saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul, Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy, Başakşehir, Beylikdüzü ve Esenyurt'ta kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların akşam saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul'un batı ilçelerinde yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz ve Marmara'da fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Cuma günü ise Marmara bölgesinin tamamının yağışlı geçmesi, yağışların, bölgenin doğusunda Kocaeli, Sakarya,Yalova'da yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı, rüzgarın ise bölge genelinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Cumartesi günü, bölge genelinde yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul'un Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy ilçelerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Pazar günü ise Marmara genelinin yağışlı geçeceği, yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

19-01/04/4-ocak-meteorolojiden-son-dakika-hava-durumu.jpg

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

İstanbul'da bugün akşam saatlerinden itibaren yağmur şeklinde başlayacak yağışların, Perşembe günü akşam saatlerinden sonra Silivri ve Çatalca gibi batı ilçelerinden başlayarak tipi şeklinde karla karışık yağmur ve kar, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ise aralıklarla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, Perşembe akşam saatlerinden cuma öğle saatlerine kadar kuzey yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Aralıklarla görülecek kar yağışlarının hafta başına kadar İstanbul'un kıyı kesimlerde hafif bir örtü, iç ve yüksek kesimlerinde 5-15 cm civarında bir örtü meydana getireceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN