Trump Beyaz Saray'dan çıkmazsa ne olacak? Biden'dan orduya çağrı

Trump Beyaz Saray'dan çıkmazsa ne olacak? Biden'dan orduya çağrı

ABD başkanı seçilen Joe Biden, Donald Trump'ın Beyaz Saray'ı boşaltmaması durumunda ne yapacağı sorusuna "Gerekirse ordu devreye girer ve onu çıkartır" cevabını verdi.

Resmi olmayan sonuçlara göre ABD'deki seçimleri Joe Biden kazandı. Mevcut Başkan Donald Trump ise seçim sonuçlarını kabul etmeyerek 'hile' iddiasında bulunuyor.

Gergin geçen seçim sürecinin ardından Trump'ın sıradaki hamlesi beklenirken; Joe Biden'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Biden, "Trump, Beyaz Sarayı bırakacak mı?" sorusuna karşılık olarak; "Gerekirse ordu devreye girer ve onu çıkartır" dedi.

ZORLA ÇIKARILMASINI EMREDEBİLİR

Amerika Birleşik Devletleri'nde geleneksel olarak görevi bırakan başkan yeni başkanın yemin törenine katılarak tören sonrasında da başkanlık ofisi olan Oval Ofis'i boşaltıyor. Fakat bir başkan törene katılmamayı tercih edebilir ve buna kanunen bir engel bulunmuyor. Eski başkanın, yemin töreni sonrasında Oval Ofis'ten ayrılmayı reddetmesi halinde ise yeni başkan zorla dışarı çıkarılmasını emredebilir.

Fakat uzmanlar ve Senato Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Senatör Mitch McConnell gibi tecrübeli politikacılar işin o noktaya gelmeyeceğini belirtiyor.

TRUMP SONUCU KABUL ETMİYOR

ABD'de resmi olmayan sonuçlara göre Joe Biden 46. ABD Başkanı seçildi. Biden'ın zaferinin ardından açıklama yapan Trump 'seçimin henüz bitmediğini' söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN