Trump yemin töreni kararını verdi: Katılmayacağım

Trump yemin töreni kararını verdi: Katılmayacağım

ABD Başkanı Donald Trump, Joe Biden'ın 20 Ocak'ta yapılacak yemin törenine katılmayacağını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabından kendi seçmenine saygısızlık yapılamayacağını söyledi. Trump ayrıca Biden'ın yemin törenine katılmayacağını açıkladı.

Trump'ın Twitter hesabı, ABD Kongre binasına yandaşlarının saldırmasının ardından askıya alınmıştı. Twitter hesabı dün tekrar açılan Başkan Donald Trump'tan ikinci paylaşım geldi. 

Trump, yaptığı paylaşımda, "Bana oy veren 75 milyon müthiş Amerikalı vatansever gelecekte uzun bir süre ciddi bir söz hakkına sahip olacak. Hiçbir şekilde onlara saygısızlık edilemez ve adaletsiz davranılamaz" dedi. 

Daha sonra bir açıklama daha yapan Başkan Trump 20 Ocak'ta Joe Biden'ın yemin törenine katılmayacağını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Çarşamba günü Trump yanlısı binlerce protestocu, Joe Biden'ın seçim zaferini resmileştirecek oturum gerçekleştirilirken Kongre binasının çevresini kuşatmıştı. Bir grup protestocu Kongre'ye ev sahipliği yapan Kapitol Binası'nın içine girdi. Olaylarda 5 kişi hayatını kaybetti. Kapitol'de güvenlik sağlandıktan sonra oturum devam etti ve Biden'ın zaferini resmileştiren Seçmenler Kurulu oyları sayıldı. Donald Trump, tescil sonrası yaptığı ilk açıklamada "20 Ocak'ta görev teslimi sağlıklı bir şekilde gerçekleşecek" dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN