TÜİK: Bu yıl en çok altın kazandırdı

TÜİK: Bu yıl en çok altın kazandırdı

TÜİK verilerine göre, Haziran'da enflasyondan arındırıldığında en yüksek aylık reel getiriyi borsa sağladı. Yıllık bazda ise külçe altın enflasyondan arındırıldığında en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, Haziran ayında enflasyondan arındırıldığında en yüksek aylık reel getiriyi yüzde 9,42 ile borsa sağladı.

MEVDUAT FAİZİ KAYBETTİRDİ

Devlet tahvili yüzde 1,15 ve euro yüzde 0,29 oranlarında reel getiri sağlarken, mevduat faizi yüzde 0,53, külçe altın yüzde 2,09 ve Amerikan doları yüzde 3,01 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

YILLIK BAZDA KAZANDIRAN ALTIN OLDU

Yıllık bazda ise külçe altın enflasyondan arındırıldığında yüzde 32,43 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlayan araç oldu.

Devlet tahvili yıllık bazda yüzde 19,16, mevduat faizi (brüt) yüzde 7,97, BIST 100 endeksi yüzde 5,87, Amerikan Doları yüzde 4,16 ve Euro yüzde 3,81 oranlarında reel getiri sağladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN