Türkiye darbeye direniyor, tanklar ele geçirildi | video - Son dakika haberleri

Türkiye darbeye direniyor, tanklar ele geçirildi | video - Son dakika haberleri

Paralel yapının darbe girişimi halkın direnişi karşısında boğuldu. Atatürk Havalimanı yolunda vatandaşlar tankların üzerine çıktı. Erzurumda millet sokağa döküldü. Ankara'da vatandaşlar darbeyi protesto ediyor. Bazı darbeci subaylar tutuklandı. Asker Atatürk Havalimanı'ndan çekilmek zorunda kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu ile diğer bakan ve siyasilerin çağrısı karşılıksız kalmıyor.

Paralel Çete'nin darbe girişimi İstanbul, Ankara, Erzurum ve birçok ilde halkın direnişiyle karşılaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NTV ve CNN Türk canlı yayınlarından telefonla yaptığı çağrı, aynı şekilde Başbakan Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakanardan Ahmet Davutoğlu ile bakanların, AK Partililerin yaptığı çağrılar etkili oldu. Atatürk Havilimanı, Vatan Caddesi'ndeki emniyet binasının önünde vatandaşlar askerlere geçit vermedi. Atatürk havalimanı yolunda tanların üstüne çıkan vatandaşlar demokrasiye sahip çıktı. İstanbul'da darbeci bir Albay ile 3 asker gözaltına alındı. 

16-07/16/vatandaslar-tanklarin-uzerine-cikti-7343785-1-1468623624.Jpeg

EŞKİYALAR BAŞARILI OLAMAYACAK

Ankara'da da yoğun protestolar nedeniyle tanklar ilerleyemedi. Erzurum'da vatandaşlar sokağa döküldü. Camilerden okunan ezan ve salalar ile darbeye karşı çıkın çağrısıda etkili oldu. 

16-07/16/vatandaslar-tanklarin-uzerine-cikti-7343785.Jpeg

Siyasilerin TSK'nın komuta kademesine yaptığı çağrıda karşılıksız kalmadı. Komutanlar demokraiye sahip çıktı. Önce 1. Ordu Komutanı ardından Deniz Kuvvetleri Komutanı en son da Özel Kuvvetler Komutanı darbeye kaşı açıklama yaptı. ÖzelKuvvetler Komutanı "Ekiyalar başarılı olamayacak. Duruma hakimiz" dedi. 

16-07/16/vatandaslar-tanklarin-uzerine-cikti-7343791.Jpeg

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA TANKLAR BÖYLE ELE GEÇİRİLDİ

16-07/16/vatandaslar-tanklarin-uzerine-cikti-7343789.Jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN