Türkiye grupta kaçıncı? Euro 2020 elemeleri puan durumu | Millî Takımın kalan maçları

Türkiye grupta kaçıncı? Euro 2020 elemeleri puan durumu | Millî Takımın kalan maçları

A Millî Futbol Takımı, Euro 2020 Elemeleri kapsamında yarıştığı H Grubunda önemli işlere imza atıyor. Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde oynayan Türkiye’nin grupta kaçıncı olduğu ve kaç puanı bulunduğu her maç sonu merak edilir. İşte Millî Takımın geride kalan maçlarına dair bilgiler…

Fransa, İzlanda, Arnavutluk, Moldova ve Andorra ile yarışan Türkiye, aldığı galibiyetlerin ardından grup birincisiyle aynı puana sahip. H Grubunda 15 puanlı 2 takımdan biri olan A Millîlerimiz, Fransa’nın ardından hemen 2. sırada yer alıyor. İşte Türkiye’nin oynayacağı maçlar…

TÜRKİYE GRUPTA KAÇINCI SIRADA?

Türkiye, Euro 2020 Elemeleri kapsamında oynadığı 6 maçın ardından 5 galibiyet ve 1 mağlubiyet elde ederek Fransa ile aynı puanda. 15 puanı bulunan 2 takımdan Fransa 1’nci, Türkiye 2’nci sırada. 12 puanla İzlanda ise 3’ncü sırada. 9 puanı bulunan Arnavutluk 4’ncü, Moldova 5’nci ve Andorra 6’ncı. A Millîler, rakiplerine 14 gol atarken, kalesinde sadece 2 gol görerek, grupta en az gol yiyen takım olmayı başardı.

19-09/10/turkiye-puan-durumu.jpg

MOLDOVA TÜRKİYE MAÇI ÖZETİ

Cenk Tosun'un 37. dakikada bulduğu golle perdeyi açan A Millîlerimiz, Deniz Türüç'ün 57. dakikadaki golüyle farkı 2'ye çıkardı. 79'da yeniden sahneye çıkan Cenk Tosun, kendisinin 2'nci, takımının 3'ncü golünü Moldova ağlarına gönderdi. Trabzonspor'dan rekor bir transfer bedeliyle Ligue 1 ekiplerinden Lille'in yolunu tutan Yusuf Yazıcı da 88. dakikada skoru tayin eden golü kaydetti.  

MİLLÎ TAKIMIN OYNADIĞI MAÇLAR

Türkiye, EURO 2020 Elemeleri kapsamında ilk maçta Arnavutluk'u deplasmanda 2-0, Moldova'yı kendi evinde 4-0 yendi. Fransa'yı da mabedinde 2-0'lık skorla geçen Millî Takım, grupta bir tek İzlanda'ya deplasmanda 2-1'lik skorla yenildi. Son olarak Beşiktaş Park’ta Andorra’yı 89. dakikada Ozan Tufan’ın attığı golle deviren Türkiye, 3 puanın sahibi olmuştu. Son olarak Moldova'yı deplasmanda yenen A Millîlerimiz, 15 puanla 2. sıradaki yerini korudu. 

19-09/10/turkiye-milli-takimjpgg.jpg

KALAN MAÇLAR

Türkiye, ardından 11 Ekim'de Arnavutluk'u konuk edecek. 14 Ekim'de de Fransa'da deplasmanda karşılaşacak olan Millîlerimiz, 14 Kasım'da İzlanda'yı konuk edecekken, 17 Kasım'da da Andorra deplasmanında son maçına çıkacak.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN